Schoolkorfbaltoernooi Kampen 8 t/m 12 mei

Het jaarlijkse VDK-schoolkorfbaltoernooi van Kampen komt er weer aan. Het grootste korfbaltoernooi van de wereld wordt dit jaar van 8 tot en met 12 mei gehouden op de velden van KV DOS Kampen / Unique Waterontharders.

Het traditionele schoolkorfbaltoernooi is niet weg te denken uit de agenda van de basisscholen in Kampen. Al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw vindt dit toernooi plaats. Populair bij de leerlingen, bij de scholen en ook bij oud-leerlingen. Want, zo wordt wel eens gekscherend gezegd: โ€œHet schoolkorfbaltoernooi van Kampen is de grootste reรผnie van de basisscholen.โ€ Op de vijf wedstrijddagen trekken duizenden oud-leerlingen naar het korfbalveld om hun vroegere school aan te moedigen en gezellig bij te kletsen.

Dat doen de 116 teams dan tijdens de liefst 234 wedstrijden die er gespeeld worden. Want de deelname is opnieuw massaal. Iedereen mag immers meedoen bij dit toernooi en iedereen speelt op zijn of haar eigen niveau. Het is de succesformule die de beide organiserende verenigingen DOS en Wit-Blauw voor geen goud willen veranderen: onbeperkte inschrijving met wedstrijden op zeven verschillende niveaus in een sfeer van gemoedelijkheid en spelplezier.

Via het schoolkorfbal komen ook de nieuwe leden naar de beide korfbalclubs. Korfbal is een grote sport in Kampen met bijna zevenhonderd leden. Al jaren staat Kampen landelijk gezien in de top tien van gemeentes met de meeste korfballers binnen de gemeentegrenzen. Kampen is een echte korfbalstad. En het VDK-schoolkorfbaltoernooi maakt onderdeel uit van die korfbalcultuur. Dat geldt ook voor de ongeveer honderd vrijwilligers die deze korfbalsportweek mogelijk maken.

Dit jaar zullen 116 teams hun wedstrijden spelen. Voor de groepen 5/6, 34 teams, en 7/8, 39 teams, worden de voorrondes gespeeld op maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.15 uur. Op vrijdag worden vanaf 18.00 uur de finales afgewerkt. De spelers uit de groepen 3/4 spelen met 43 teams op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur hun korfbalwedstrijden. Alle wedstrijden worden gespeeld op sportpark De Maten.