Voorjaarsschoonmaakactie binnenstad op 15 mei

Op 15 mei wordt de binnenstad van Kampen schoongemaakt en opgeruimd. Die ochtend gaan  binnenstadondernemers tussen 9.00- 10.30 uur aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Met een ludieke actie willen de binnenstadondernemers laten zien hoe ze met elkaar de binnenstad van Kampen de leefbaarheid kunnen vergroten. Iedereen is welkom om aan te haken.

Deze voorjaarsactie is een initiatief van de Binnenstad Ondernemers Kampen (BOK). Voorzitter Michiel de Groot van de BOK vertelt over de goede samenwerking met gemeente Kampen en over de aanpak van zwerfafval hierin. ‘Er is voor de aanpak van zwerfafval een speciale werkgroep opgericht. Het gezamenlijke doel van de werkgroep en deze actie is om een eerste aanzet te doen voor een zwerfvrije binnenstad. We werken als BOK hierin nauw samen met gemeente Kampen en we willen op een ludieke manier het goede voorbeeld te geven om de stad zwerfafval vrij te maken en te houden’.   

Binnenstadsmanager Leo Hoksbergen is enthousiast over de actie: ‘Hiermee willen de betrokkenheid en bewustwording voor een schone stad bij ondernemers en inwoners vergroten.’

Vanuit de gemeente Kampen wordt medewerking en support verleend. Er worden hulpmiddelen beschikbaar gesteld aan de mensen die mee doen aan de actie zoals als prikkers, vuilniszakken en hesjes.

Oproep

De BOK roept alle inwoners en ondernemers in het centrum van Kampen op om mee te doen aan de actie. Voor meer informatie of deelname aan de voorjaars schoonmaakactie binnenstad Kampen kunt u contact opnemen met de heer Hoksbergen via l.hoksbergen@kampenpartners.nl