Nieuwe boot voor roeivereniging De IJssel

Afgelopen Zaterdag nam roeivereniging De IJssel een nieuwe boot in gebruik genomen met de naam Camperdiep. Twee ervaren leden van de vereniging hebben de eer de boot te mogen dopen. Dat gebeurt traditiegetrouw met water uit het Ganzendiep. De Camperdiep is geschikt voor recreatieve roeiers en het roeien van langere afstanden.

De Camperdiep is genoemd naar een vroegere verbinding/uitmonding tussen de rivier de IJssel en de voormalige Zuiderzee. Eerdere aanwinsten van de vereniging kregen namen uit dezelfde reeks: Reevediep en Ganzendiep.

De boot is een bijzondere aanvulling op de vloot omdat deze geschikt is voor twee roeiers met stuurman of voor 3 roeiers (met voetstuur). Bijzonder omdat in de roeiwereld meestal wordt geroeid met even aantallen roeiers.

Roeivereniging De IJssel beschikt inmiddels over een uitgebreide vloot voor een brede groep roeiers op zowel recreatief, sportief als wedstrijdniveau.

Er wordt voornamelijk geroeid op het Ganzendiep. Ideaal roeiwater en een mooie uitvalsbasis voor kortere of langere roeitochten. Ga voor meer informatie naar www.roeiverenigingdeijssel.nl