Burgemeester begint raadsvergadering met kapotte ambtsketen

De ambtsketen die burgemeester de Rouwe bij officiële gelegenheden zoals bijvoorbeeld de raadsvergadering draagt is stuk. De Rouwe begon vanavond de raadsvergadering met deze mededeling. De ambtsketen is gebroken en moet gemaakt worden door een zilversmit.

De ambtsketen komt uit 2001. De toenmalige burgemeester H.C. Kleemans ontving uit handen van wethouder Arend Hengeveld de toen nieuwe zilveren ambtsketen. De keten is ontworpen door zilversmid Jelte Stil. Zijn ontwerp bestond uit een strak vormgegeven keten van zestien schakels en vier penningen. Op die penningen zijn afgebeeld: op de grootste: het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden met op de keerzijde het gemeente wapen van Kampen. Op de drie kleinere penningen staan afgebeeld de Broeder-, Koornmarkts- en Cellebroederspoort. De kosten bedroegen destijds circa 14.000 gulden.
(Bron: Kamper Almanak 2009)

“Een goed moment om ons nieuwe dorp Reeve toe te voegen” Aldus de burgemeester die nog even duidelijk aan gaf gewoon de voorzitter te zijn ondanks het niet dragen van de ambtsketen. Vanavond word de perspectiefnota 2024-2027 behandeld. De vergadering zal na het indienen van de amendementen en moties worden geschorst en op donderdag 16 juni as. om 19:30 uur voortgezet. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk te volgen op RTV IJsselmond TV en online.

Burgemeester de Rouwe houdt de kapotte ambtsketen omhoog.