Code oranje: Eerste druppels vallen in Kampen

Een actieve storing met felle buien nadert Kampen. De verwachte aankomsttijd van de buien is tussen 19.00 en 20.00 uur. Ze gaan gepaard met onweer. Er bestaat risico op zware windstoten tot ongeveer 90 kilometer per uur. Het kan gaan stortregenen waarbij in korte tijd veel water naar beneden komt. Hagel is ook mogelijk.

Het KNMI heeft code oranje uitgegeven voor een groot deel van Nederland, waaronder Overijssel. De waarschuwing is van 17.00 tot 21.00 uur van kracht, omdat noodweer kan ontstaan met schade door blikseminslag, rondvliegende voorwerpen, afbrekende takken en wateroverlast. De schade kan zeer plaatselijk zijn.

Door de opwarming vanmiddag tot boven de 30 graden in combinatie met aanvoer van vochtige lucht uit het zuidwesten, kunnen de buien zich ontwikkelen tot zware exemplaren.

De buien komen uit de richting Nunspeet – Elburg op Kampen af. Ze trekken in vlot tempo naar het noordoosten. Later vanavond is de buienstoring voorbij en knapt het weer snel op. De bewolking breekt en de wind is nog slechts zwak uit het zuidwesten. Het kan vannacht nevelig worden.

Weerbeeld 20 juni 18:10uur