Voormalig docent reformatorische school in Kampen vrijgesproken van aanranding

De rechtbank heeft dinsdag de 58-jarige B. uit Zwolle vrijgesproken van aanranding. De Zwollenaar werd ervan verdacht dat hij afgelopen zomer een 18-jarige man zou hebben aangerand. De rechtbank oordeelde dat er onvoldoende bewijs op tafel lag om tot een veroordeling te komen.

Afgelopen zomer zat B., die destijds nog docent was bij het Pieter Zandt College in Kampen, gekleed in onderbroek op zijn balkon nabij de Zwolse binnenstad wijn te drinken. Toen drie jongens voorbijliepen, riep hij ze om een drankje bij hem te komen drinken. Ze gingen op de uitnodiging in. Een 18-jarige man bleef uiteindelijk alleen over bij B. thuis. Hij deed later aangifte van aanranding en verklaarde dat de docent hem tegen de muur zou hebben gedrukt en over zijn kleding zou hebben gewreven.

De politie besloot vervolgens om de werkgever van de docent te informeren. Het kwam B. na 28 jaar trouwe dienst bij de reformatorische school op ontslag te staan. Twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak gebruikte B. zijn laatste woord om duidelijk te maken dat hij door toedoen van de politie zijn werk is kwijtgeraakt.