Tentoonstelling Humans of Kampen deze zomer te zien in hal stadhuis

Vanaf 4 juli tot half september is in de hal van het stadhuis de tentoonstelling Humans of Kampen te zien. 40 portretten in woord en beeld van allemaal verschillende Kampenaren. Ieder met een eigen verhaal. Het doel van Humans of Kampen is om zichtbaar te maken dat we allemaal mensen zijn en dat we er allemaal bij horen. De tentoonstelling is een samenwerking tussen gemeente Kampen en de bibliotheek.

Het project is geïnspireerd door Humans of New York. Dit is een fotoblog, een boek en uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Tekstschrijver Esther Dekker en fotograaf Gwen Mustamu maakten de eerste portretten voor Humans of Kampen. Twintig enthousiaste deelnemers volgden een aantal workshops waarin zij van Gwen en Esther leerden om ook zulke portretten te maken. Alle portretten samen zijn te zien in de tentoonstelling en ook op visitkampen.nl/humans-kampen. De tentoonstelling was eerder te zien in Café Paatje in de Stadskazerne en trok daar veel bekijks.

Gemeente Kampen is blij dat de portretten nu in het stadhuis te zien zijn. Wethouder Jan Peter van der Sluis vertelt: “Deze expositie heeft in de weg hiernaar toe al veel mensen bij elkaar gebracht en doet dit eigenlijk nog steeds. Want bijzondere en gewone Kampenaren krijgen via deze foto’s een gezicht. Ze worden door iedereen die een kijkje komt nemen gezien. Ze hebben ook allemaal een eigen verhaal. Dit wordt in ‘gewone taal’ verteld, zodat het voor iedereen goed te lezen is. Op deze manier leren we deze Kampenaren ook een beetje kennen. Door projecten zoals deze leren we elkaar beter kennen en dat is wat we in Kampen graag willen; dat mensen erbij horen en dat we nieuwsgierig zijn naar elkaar. Elkaar kennen, elkaar begrijpen én elkaar helpen is belangrijk voor een goede sociale basis voor ons allemaal.”

Eerder maakte we onderstaande reportage over Humans of Kampen: