Feestelijke seizoenafsluiting van de cursussen voor deelnemers met een beperking ‘Alles Anders’

Kunstencentrum Quintus organiseert op zaterdag 15 juli ‘Alles Anders’, een feestelijke seizoenafsluiting van de cursussen voor deelnemers met een beperking. Wethouder Richard Boddeus komt namens het gemeentebestuur kijken en luisteren naar het werk en de optredens van de cursisten. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom! ‘Alles Anders’ vindt plaats in het Quintusgebouw aan de Vloeddijk 38 en duurt van 11.30 uur tot 13.00 uur.

Bij Quintus doet iedereen mee. Ook als dat niet altijd even vanzelfsprekend is. “Wij vinden dat iedereen zou moeten kunnen profiteren van datgene wat de gemeente Kampen op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft. Want door creatief bezig zijn, ontwikkel je jezelf, kom je in contact met andere mensen en kun je meedoen in de samenleving. Daarom heeft muziek maken, dansen, zingen of tekenen en schilderen waarde voor iedereen”, aldus Trudi Bink, coördinator Sociaal domein bij Quintus.

Programma

Het resultaat en effect hiervan is te zien tijdens Alles Anders. Er is een presentatie van het werk van Kunst Anders, de zaterdagschildergroep voor mensen met een verstandelijke beperking. En er zijn muzikale optredens van cursisten Muziek Anders en het koor 2SingAlong2, bestaande uit zangers en zangeressen met een speciale achtergrond of (licht) verstandelijke beperking. Ook is schildercursist Tonnie de Kroon aan het werk. Tonnie had voor zijn hersenstaminfarct nooit eerder een penseel in handen maar noemt het schilderen nu ‘levensreddend’. Na de presentaties is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Belangstellenden voor Alles Anders zijn van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor rolstoelgebruikers is Quintus bereikbaar via een speciale ingang aan de zijkant van het gebouw. Vragen? Neem contact op met Trudi Brink via t.brink@quintuskampen.nl of 038-3371200