PEC Zwolle zet Berkum opzij bij start oefencampagne

PEC Zwolle is vrijdagavond begonnen aan de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Bij en tegen overbuurman VV Berkum werd met 1-3 gezegevierd.

PEC Zwolle begon met een mix van spelers van het eerste elftal en de O21. Onder anderen Kenneth Vermeer, Bram van Polen, Bart van Hintum, Sam Kersten, Ryan Thomas en Thomas Beelen hoefden op het droge kunstgrasveld niet aan te treden. Onder leiding van trainer Johnny Jansen en in de nieuwe groene uitshirts opende PEC Zwolle de score halverwege de eerste helft.

Nieuwkomer Mohammed Oukhattou stond op de juiste plek om doelman De Visser van Berkum te verschalken, nadat Tolis Vellios even daarvoor een opgelegde kans op de openingstreffer had gemist. Diezelfde Oukhattou scoorde enkele minuten na de drinkpauze nog eens, nu met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Het duel stond in het teken van het afscheid van Berkum-aanvoerder Chris van der Meulen, die zelf nog dicht bij een doelpunt was, maar een niet te missen kans toch miste. Berkum deed na rust iets terug via Giorney Roner. Op dat moment had PEC Zwolle tien nieuwe namen in het veld staan. Het overwicht van PEC Zwolle bleef en leidde in de slotminuut tot de 1-3 van Denzel Kuijpers.

Door: PEC Zwolle / Foto’s: Hans Smit