Lennart Czyborra keert terug in Eredivisie bij PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft Lennart Czyborra (24) aangetrokken. De linkervleugelverdediger wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Genoa. Voor Czyborra betekent de tijdelijke overgang naar Zwolle een terugkeer in de Eredivisie.

In 2018 maakte Czyborra voor het eerst de overstap naar Nederland vanuit zijn geboorteland Duitsland. Als jeugdspeler van Schalke 04 vertrok de toenmalig jeugdinternational naar Heracles Almelo. Atalanta nam de speler twee jaar later over, waarna hij werd verhuurd aan Genoa. Die club lijfde Czyborra later in. Het afgelopen seizoen speelde Czyborra op huurbasis voor Arminia Bielefeld.

“Ik verheug me op het komende jaar in Zwolle, waar ik mijn best ga doen om de ploeg te helpen om in de Eredivisie te blijven, vertelt Czyborra. “De speelstijl van Zwolle heeft mij doen overtuigen om deze stap te maken. Laten we er samen een geweldig seizoen van maken.”

“Omdat we niet de middelen hebben om Lennart te kopen, hebben we deze huurconstructie bedacht die voor ons lucratief kan zijn,” legt technisch directeur Marcel Boudesteyn uit. “De positie van linkervleugelverdediger was wat onderbezet en met de komst van Lennart hebben we dit nu opgelost. Lennart sluit zo spoedig mogelijk aan op de training.”

Lennart Czyborra Foto: PEC Zwolle