Arthur Slenk geeft collageworkshop voor kinderen bij Stedelijk Museum Kampen

‘Kun je het geheim van collages maken ook vertellen aan kinderen’, vroeg Stedelijk Museum Kampen aan kunstenaar Arthur Slenk. Dat werd volmondig beantwoord met ‘ja zeker!’ Op zaterdagochtend 15 juli kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar hun eigen collage maken. Arthur Slenk leidt ze eerst rond in de tentoonstelling Verknipt en geeft hen daarna in het museumatelier allerlei tips.

Arthur Slenk is altijd op zoek naar oude papierdocumenten. Dat kan een advertentie uit een 70 jaar oude krant zijn, maar ook een notitieboekje van een timmerman of de binnenkant van een envelop. Hij verknipt het oude en maakt er een nieuw kunstwerk van door onverwachte combinaties te maken. Hoe hij dat doet en welke lijm je bijvoorbeeld het beste kunt gebruiken, laat hij tijdens de workshop aan de kinderen zien.

Tentoonstelling wegens succes verlengd

De tentoonstelling Verknipt. Collages en assemblages van Arthur Slenk is wegens succes verlengd. Daardoor is zijn kleurrijke werk vol verhalen en humor nog de hele zomer te zien. Tot en met 17 september in de Voormalige Synagoge aan de IJsselkade 33. Meer informatie: stedelijkmuseumkampen.nl