PEC Zwolle onderuit tegen effectiever Sparta

PEC Zwolle heeft in een besloten oefenwedstrijd van twee uur verloren van Sparta Rotterdam. De Blauwvingers kregen in Delden gedurende de wedstrijd best wel wat kansen, maar de Rotterdammers waren wat effectiever.

Met nieuwkomer Annouar El Azzouzi onder meer in de basis had PEC het in het begin lastig met Sparta. Via een rake vrije trap van oud-Zwollenaar Vito van Crooij opende de in het paars gestoken thuisploeg de score. Het prachtige veld van SV Delden nodigde uit tot goed voetbal en PEC kreeg een aantal prima kansen om te scoren in het eerste uur. Davy van den Berg en Eliano Reijnders waren af en toe dreigend, maar het lukte niet om de bal erin te krijgen.

Vlak na de 2-0 van Koki Saito, hij kon vrij inschieten omdat Bram van Polen op de bal ging staan, had Lennart Thy de kans op de aansluitingstreffer. De spits schoot zijn penalty, gekregen na een overtreding op Daijiro Chirino, niet goed genoeg in om Sparta-doelman Nick Olij te passeren. 3-0 werd gemaakt door Arno Verschueren, die de bal uit een hoekschop binnen werkte.

Met elf nieuwe namen binnen de lijnen ging PEC in het tweede uur op jacht naar doelpunten. Tolis Vellios was af en toe dreigend en ook Mo Oukhattou liet zijn klasse zien. Het leverde genoeg dreigende momenten op, met Vellios die in de 103e minuut opnieuw zijn doelpuntje meepikte. Met een scorpionkick redde hij de eer. Ook Gabi Caschili had nog een aardige mogelijkheid, maar diens poging werd geblokt. Zo bleef het bij 3-1.

Komende week gaat PEC Zwolle op trainingskamp naar Epe.

Door: PEC Zwolle