Grieperig PEC Zwolle verliest in Hattem van FC Emmen 

PEC Zwolle heeft zaterdag op Sportpark het Achterveen in Hattem een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Emmen. De Drentse ploeg degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie. In Hattem hadden de Emmenaren echter weinig moeite met de kersverse eredivisionist. De door buikgriep geplaagde Zwollenaren verloren het ingekorte oefenduel met 1-2.

Meerdere spelers en stafleden van PEC Zwolle werden de afgelopen week geveld door een buikgriepvirus. Dat was goed te zien op het voetbalveld in Hattem. Veel spelers die normaal gesproken een basisplek zouden hebben zaten in de lappenmand. Onderling werd dan ook besloten om de wedstrijd in te korten en twee keer een half uur te spelen. Op de druiligere zomermiddag kon niemand warm worden van de wedstrijd. Overwicht had PEC Zwolle niet ondanks een vroege treffer van Davy van den Berg (1-0). Beide ploegen slaagden er niet in om grote kansen te creëren.

In het laatste kwartier van de oefenpartij verving Johnny Jansen het gehele team, op de doelman na. Een groot aantal jeugdspelers kreeg de kans om zich in de kijker te spelen. Het is maar de vraag of dit gelukt is, de magere voorsprong werd vlot uit handen gegeven. Piotr Parzyszek zette zijn voormalig werkgever op gelijke stand (1-1) en binnen drie minuten zorgde hij ervoor dat Emmen met winst huiswaarts keerde (1-2).