Regenbuien verdrijven ergste droogte

Het was de afgelopen week wisselvallig weer, met regelmatig een flinke regenbui. Dat is goed nieuws voor de droogte. De grondwaterstanden stabiliseren en nemen op een aantal plekken in ons gebied zelfs iets toe. We zien wel verschillen: in Drenthe blijft het droger omdat daar minder neerslag is gevallen. De komende dagen verwachten we opnieuw wisselvallig weer. Dat is welkom, want hoewel de regen van de afgelopen weken heeft geholpen, is in sommige delen van ons gebied de grondwatervoorraad nog niet voldoende aangevuld. Dat komt met name door de warme en droge weken die we in mei en juni hebben gehad.  

Luchtfoto – Natuur tussen Kampen en Kamperveen – 25 juli 2023 – Foto: Demi de Kleine

Lees meer via: Liveblog: droogte | Waterschap Drents Overijsselse Delta (wdodelta.nl)