PEC Zwolle boetekampioen betaald voetbal

PEC Zwolle heeft meer boetes van de KNVB gekregen dan alle andere voetbalclubs in het betaalde voetbal. Dit blijkt uit een ranglijst die door de NOS is samengesteld. De boetes werden uitgedeeld vanwege geweld en ander wangedrag door supporters.

In de afgelopen twee seizoenen kreeg PEC Zwolle 98.750 euro aan boetes. Het bedrag bestaat uit 83.750 euro aan onvoorwaardelijke en 15.000 euro aan voorwaardelijke boetes. PSV is met een boetebedrag van 84.500 euro koploper onvoorwaardelijke boetes, maar kreeg een lager bedrag aan voorwaardelijke sancties opgelegd dan PEC.

De KNVB legde in de eredivisie, eerste divisie en het KNVB-bekertoernooi in totaal bijna een miljoen euro aan boetes op aan voetbalclubs. Dat is meer dan voor de coronaperiode, aldus de NOS. De aanleiding was meestal wangedrag door supporters, zoals het afsteken van vuurwerk en voorwerpen op het veld gooien.