PEC Zwolle speelt gelijk tegen FC Groningen

In de laatste oefenwedstrijd voor de rentree in de Eredivisie wisten zowel PEC Zwolle als FC Groningen niet te scoren. Het oefenduel in een regenachtig MAC3PARK stadion eindigt daarmee zoals het begon: 0-0.

PEC begon in vrijwel dezelfde opstelling als een week geleden tegen het Italiaanse Venezia (1-1). Alleen Jasper Schendelaar was niet fit genoeg om te spelen, daarom keepte Mike Hauptmeijer. Het betekende onder meer een basisplaats voor Sam Kersten. De verdediger stond aan de basis van het eerste Zwolse gevaar.

Uit een vrije trap van Younes Namli kopte Kersten gevaarlijk in, maar Groningen-doelman Verrips bracht redding. Aan de andere kant was het Thom van Bergen die Hauptmeijer testte. Ook Kevin van Veen kreeg een kans namens de gasten, maar zijn poging ging tegen de paal. 

Het regende continu in Zwolle en dat leidde ertoe dat het voetballen af en toe best lastig was voor beide ploegen. PEC had echter zeker in de laatste fase voor rust en het begin van de tweede helft het betere van het spel. Direct aan het begin van de tweede helft leverde dit een serie gevaarlijke momenten op, waarbij de beste kans was voor Eliano Reijnders. Hij schoot echter vol op de vuisten van Verrips.   

Halverwege de tweede helft leek Druijf te kunnen scoren uit een puike voorzet, maar zijn kopbal miste het doel volledig. Daarna was het tijd voor het debuut van Devaio Bobson, de nieuwkomer mocht Younes Namli komen aflossen. Ook Groningen sloeg aan het wisselen, wat het tempo in de slotfase niet ten goede kwam.

Hauptmeijer moest nog een keer in actie komen om de bal uit een vrije trap uit de hoek te houden, terwijl Groningen-invaller Fofin Turay de bal nog rakelings voorlangs schoot. Ook Bram van Polen had in die slotfase nog zomaar kunnen scoren, de bal belandde zo voor zijn voeten bij een corner. Verrips voorkwam echter een Zwolse treffer. Zo bleef het zonder doelpunten.   

Volgende week zaterdag begint de competitie voor PEC Zwolle met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aftrap is zaterdag 12 augustus om 21:00 uur.