Oud-wethouder van de gemeente Kampen Leo Elfers (CDA) is zondag op 77-jarige leeftijd overleden

Oud-wethouder Leo Elfers (CDA) is zondag op 77-jarige overleden. Elfers ging eind jaren 70 de politiek in als gemeenteraadslid in Kampen. Zijn imposante loopbaan in het openbaar bestuur eindigde vorige jaar in de Zwolse gemeenteraad. 

Elfers overleed zondag onverwacht snel aan de gevolgen van een hersentumor, meldt de Stentor. In 1978 werd Elfers gemeenteraadslid in Kampen. Vier jaar later werd hij wethouder in de Hanzestad. In 1985 vertrok Elfers naar Koudekerk aan den Rijn om daar burgemeester te worden.

In 1990 werd Elfers de burgemeester van Dalfsen. In deze eeuw was hij achtereenvolgens de waarnemend burgemeester in Ommen, Steenwijkerland en Oldenzaal. In 2016 werd hij het oudste raadslid van de gemeente Zwolle. In 2022 nam hij afscheid van de raad.

Leo Elfers foto: Gemeente Steenwijkerland