KHC na 1e wedstrijddag aan de leiding in Berend Elzerman toernooi in Oosterwolde

Na enkele weken trainen werd er zaterdagmiddag weer deelgenomen aan het traditionele Berend Elzerman toernooi in Oosterwolde. De 1e wedstrijd moest KHC aantreden tegen ASV Dronten dat ingedeeld is in de oostelijke 1e klasse G aankomend seizoen. In competitie verband zullen we elkaar dus niet treffen.

De wedstrijd ging prima van start voor KHC. Het bouwde een licht veroverwicht op, en dat leverde ook al een vroege voorsprong op. Jonathan van Marle speelde op de rechterflank Leroy Knol aan. Die bracht vervolgens de bal voor het doel, en nieuweling Illias el Morabit ronde fraai af 0-1. En terwijl KHC de openingsfase had stond het binnen de kortste keer met 2-1 achter wegens onachtzaamheid en slordigheden in de KHC defensie. KHC ging op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er voor rust. Jonathan van Marle nam de bal op de borst aan, en in de vervolg actie schoot hij de bal hard achter doelman Jordy Verburg van ASV Dronten.

Na de thee speelde KHC met een geheel ander team. Smaakmaker Husham Ali lijkt na een jaar blessureleed weer fit te worden, en dat liet hij met zijn onnavolgbare acties zien ook. KHC kreeg dan ook enkele mogelijkheden om de score te verhogen. Zo ging een kopbal van Jorik Schuur rakelings over. ASV Dronten kreeg ook nog wat kansen, maar de overwinning ging toch mee naar Kampen. Janiro Khedoe speelde Burak Alp aan, die met een individuele actie Boaz Smits bereikte die even zo fraai af ronde 2-3. ASV Dronten probeerde het nog wel even, en Husham Ali had de score nog kunnen uitbouwen maar gescoord werd er niet meer. De wedstrijd werd geleid door de jeugdige scheidsrechter Milan Rouwenhorst uit Deventer die het prima deed.

Resumerend: KHC is goed begonnen aan het Berend Elzerman toernooi. Het versloeg met een nipte zege ASV Dronten en dat was uiteindelijk verdient. KHC had een licht veldoverwicht en had de beste kansen. Toch zaten er nog veel verbeter punten in, en moeten de slordigheden eruit. Maar goed we zijn ook pas bezig, en de volgende wedstrijd is alweer over een paar dagen.

Door deze overwinning gaat KHC aan de leiding in het Berend Elzerman toernooi. Het wist ook de 3 strafschoppen te verzilveren die na elke wedstrijd moeten worden genomen. Dinsdagavond speelt KHC haar 2e wedstrijd in Oosterwolde. Het treedt dan aan tegen het Zwolse WVF dat uitkomt in de 2e klasse. De wedstrijd op Sportpark De Heughte begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jorg Ordelmans uit Borne.

Ingezonden door KHC