3e Walking Football Toernooi woensdag 6 september

Fanatisme en verbroedering gaan hand in hand bij Walking Football. Op woensdag 6 september 2023 wordt alweer voor de 3e keer het BrugMedia Walking Football gehouden op het fraaie sportpark “de Uithoek” in IJsselmuiden. Walking Football wordt steeds populairder onder de 60-plusser die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Aldus de promotor van het eerste uur de oud Ajax-speler Sjaak Swart.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Bij Walking Football wordt niet gerend, er mogen geen slidings worden gemaakt en de bal mag tot heuphoogte komen. Het lekker actief bezig zijn met Walking Football draagt zeker bij aan een stuk lichamelijke- en geestelijke gezondheid van de senior voetballer. Het is een ideale vorm van sport voor ouderen. Je blijft langer fit en ook het sociale aspect is niet onbelangrijk. Je ontmoet elkaar. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt in de derde helft over van alles en nog wat met elkaar gesproken.

6 september 2023 komen 12 teams uit geheel Nederland naar IJsselmuiden.

Naast gastheer IJ.V.V., zijn dit SV Faja Lobi KDS uit Utrecht. Zij zijn de winnaar van de vorige toernooien in 2019 en 2022, verdedigen dus de BrugMedia wisselbeker. Hun thuisbasis is het uniek gelegen sportpark “Humphrey” op het dak van de nieuwe parkeergarage van IKEA aan de meubelboulevard in Utrecht. Uit Groningen en Drenthe komen v.v. GEO uit Garmerwolde, H.Z.V.V. uit Hoogeveen en Vitesse uit Koekange naar IJsselmuiden. Uit de regio komen S.V. ’s Harde, Z.A.C. Zwolle, sportvereniging Dalfsen, A.S.V.D. Dronten en v.v. Owios uit Oldebroek. De teams van v.v. Steenwijk en R.S.C. Rossum uit Twente maken het twaalftal teams compleet.

Het toernooi begint om 13.00 uur en er wordt gespeeld in 3 poules. vanaf 15.40 uur worden de kruisfinales gespeeld. Om 16.20 uur wordt de finalewedstrijd gespeeld. Om 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats door Mannie Vaandering, voorzitter van gastheer IJ.V.V.

IJVV is de initiatiefnemer van deze vorm van voetbal in Kampen en IJsselmuiden. Oud-spelers van IJVV, Go-Ahead Kampen, v.v. Kampen en ASVD Dronten zijn wekelijks te vinden op een van de velden van sportpark “De Uithoek” om een balletje te trappen.

Het belooft een gezellige en sportieve voetbalmiddag te worden op 6 september a.s. De organisatie van het BrugMedia Walking Football Toernooi nodigt u dan ook van harte uit voor deze middag om de vitale oudere voetballers aan te werk te zien en te kijken of deze vorm van voetbal ook voor u iets is om de woensdagmiddagen in de toekomst sportief in te vullen.