KHC weet weer wat verliezen is

Foto: John Zoetebier

KHC is er niet in geslaagd om de 1e bekerwedstrijd te winnen. In een inspiratieloos duel van KHC zijde werd terecht verloren met 2-3. Van de tegenstander WVF werd 2 weken geleden nog gewonnen op het Berend Elzerman toernooi.

KHC ging veel te slap van start. De duels werden niet gewonnen, en de passing was ronduit slecht. WVF bouwde dan ook al snel een veld overwicht op en dat kwam tot uiting in de score. In de 19e minuut kwam WVF op voorsprong. Op het middenveld werd maar zo de bal in geleverd, en een aanvaller van WVF ronde het bekwaam af 0-1. Hierna een betere fase van KHC zijde. In de 27e minuut kwam KHC op gelijke hoogte. Illias El Morabit werd bereikt, en met een harde schuiver maakte hij het goed af 1-1. Enkele minuten later kwam KHC zelfs op voorsprong. Een individuele actie van Husham Ali bracht de 2-1. Vanaf de rechter flank speelde hij zich vrij, en zijn harde inzet belande eerst op de paal en stuiterde via de doelman het doel in. Onachtzaamheid in de Kamper defensie bepaalde de ruststand 2-2, want in de laatste minuut voor rust kwam WVF nog langszij.

Na de rust kwamen er enkele wissels, maar KHC kwam niet echt in de wedstrijd. Het was allemaal te slap, en WVF had een gemakkelijke middag. In de 58e minuut leek WVF al op voorsprong te komen. Met een katachtige reactie wist doelman Steven Vonk dit echter te voorkomen. De wedstrijd leek dan ook in een gelijkspel te eindigen. Echter in de slotfase werd het toch nog 2-3 middels een eigen treffer van KHC zijde. Ondanks de sportieve wedstrijd eindigde KHC de wedstrijd ook nog met 10 man, omdat Brenn de Lange met een 2e gelekaart werd weg gezonden.

Resumerend: Na een uitstekende start op het Berend Elzerman toernooi, was het zaterdagmiddag j.l. een stuk minder. Er waren wat tegenslagen, zoals het wegvallen na 8 minuten van Florian van der Wal met een hoofdblessure. Maar als je zo slap aan een wedstrijd op dit niveau begint roep je het over jezelf af helaas. Echter in de wetenschap dat het veel beter kan, zal het volgende week weer anders zijn.

Volgende week speelt KHC haar 2e bekerwedstrijd in de poulefase. Het komt dan uit tegen vv Hierden een oude bekende. Hierden won haar 1e wedstrijd uit bij Batavia met 0-2. De wedstrijd op Sportpark Mheenzicht aan de Dorpshuisweg 9A in Hierden, begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter van der Elst uit Swifterbant.

Verslag: Tjibbe van Dijk KHC Kampen