Muurschildering over Hanzetijd straks ook in Hanzestad Kampen

Dit najaar prijkt ook in Kampen een muurschildering over de Hanzetijd op de zijkant van het pand Broederstraat 33. Het wordt een afbeelding waarop een glimp van de Kamper Kogge te zien is. Hiermee sluit Kampen aan bij de promotie van de 450 kilometer lange Hanzestedenfietsroute van het Duitse Neuss naar Harderwijk. Kampen is onderdeel van deze Hanzestedenfietsroute. Uiteindelijk zal in vele Hanzesteden aan deze route een muurschildering over de Hanzetijd te bewonderen zijn.

De muurschilderingen in de Hanzesteden zijn allemaal familie van elkaar. Ze zijn metershoog en passend bij de Hanze. De basis is een foto van twee mensen uit de betreffende Hanzestad met kleding uit de Hanzetijd. Ze verbeelden een mix van toen met een knipoog naar het nu. Eind september gaat een kunstschilder van het collectief De Strakke Hand aan de slag met de muurschildering in Kampen.

“Dit jaar staat in het teken van de Hanze. Samen met de andere Hanzesteden in Oost-Nederland geven we het hele jaar op verschillende manieren extra betekenis aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Daar wordt in dit Hanzejaar een extra beleving aan toegevoegd met deze muurschildering. Het kan ook niet anders dat de afbeelding gemaakt is op onze Kamper Kogge. Een kogge is hèt icoon van de Hanze en belangrijk voor Kampen, toen en nu. Het wordt een prachtige toevoeging voor onze binnenstad en een eyecatcher voor de Hanzestedenfietsroute.”, aldus wethouder Bas Wonink.

Elke Hanzestad langs de Hanzestedenfietsroute heeft ook een lokale fietsroute. De muurschildering in Kampen wordt daarin opgenomen.

muurschildering Broederstraat