Goede start Kampenion van najaarscompetitie

Op de foto: Nika en Jamano van der Meulen (links), Liszie Heeringa en Floor Weijsters. 
Foto: © G. Wessels 

Afgelopen week begon voor de tafeltennissers de nieuwe competitie. Kampenion doet – net als in het voorjaar – met acht seniorenteams mee in de najaarscompetitie, een mooi aantal. En de Kampenaren hebben een goede start gemaakt: vier overwinningen en drie nederlagen; een positief saldo dus. Een team kwam nog niet in actie.  

Team 1, het ‘vlaggenschip’ van Kampenion, komt, na één seizoen in de 1e divisie te hebben vertoefd, wederom uit in de 2e divisie. En wel in een flink gewijzigde samenstelling: alleen Gert-Jan de Lange is nog over van het ‘oude’ Kampenion 1 en hij krijgt als nieuwe teamgenoten Ton Ringenier, Robin Lieftink, Jordy ten Have en Thomas Niemeijer, het gehele voormalige Kampenion 2. Het mooie voor Kampen is dat het nu wel weer allemaal spelers zijn van ‘eigen kweek’. Het doorschuiven van veel spelers heeft te maken met de flink gewijzigde opzet van de landelijke competitie. Een team komt in de 2e en 3e divisie nu met vier spelers in actie in plaats van met drie. Zij spelen in totaal dertien partijen, twaalf enkelspelen en een dubbelspel. Het klinkt vreemd maar zo zou de wedstrijd sneller klaar kunnen zijn. Dit komt omdat er nu op twee tafels tegelijk gespeeld wordt. Deze nieuwe opzet van de landelijke competitie is niet overal met gejuich ontvangen. Het nadeel is dat een thuisspelende vereniging nu ruimteproblemen zou kunnen hebben en dat er twee scheidsrechters (kosten!) geleverd moeten worden. Op landelijk niveau zijn er door het groter worden van de teams na de voorjaarscompetitie teams weggevallen of noodgedwongen samengevoegd. Jammer.  

Kampenion 1 reisde afgelopen zaterdag af naar Roelofarendsveen en kwam goed voor de dag. Aan het eind van de avond stond er 6 – 7 op het scorebord. Gert-Jan de Lange won zijn drie partijen, Ton Ringenier won er twee, Thomas Niemeijer een, en Robin Lieftink bleef nog op nul steken. Het afsluitende dubbelspel was – na een gelijk opgaande strijd – een prooi voor Niemeijer en De Lange.  
De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis, tegen Assen 1. Gelet op eerdere ontmoetingen van de diverse spelers wordt dit een zware middag. Er wordt veel publiek verwacht, en dit kan de thuisclub een steuntje in de rug geven. Aanvang: 14.00 uur. 

Kampenion komt dit seizoen ook weer uit met twee jeugdteams. Het eerste jeugdteam komt uit in de 4e klasse en het tweede in de O-13 klasse, die bedoeld is voor beginnende jeugdspelers. Beide teams hadden afgelopen zaterdag een mooie middag: twee maal dikke winst. Ook het publiek genoot mee. 
Jong Kampenion 1 behaalde thuis een – enigszins geflatteerde – overwinning van 10 – 0 tegen het Apeldoornse De Brug 4. Maar liefst vier partijen werden gewonnen in de vijfde en beslissende game, waarvan drie met het kleinst mogelijke verschil. Nika en Jamano van der Meulen konden dus zeer tevreden zijn. Gerard Wessels, die af en toe de Van der Meulens coachte (veel hadden zij niet nodig) maakte een compliment richting tegenstanders: “Ondanks dat er voor hen een nul op het bord bleef staan, bleven zij veel sportiviteit en positiviteit uitstralen! Dat is het leuke van tafeltennis; ook al win je niet, toch kan er veel moois boven tafel komen.” Komende zaterdag steekt Kampenion 1 over naar Zwolle en wederom wordt op een flinke overwinning gerekend. 

Het tweede jeugdteam speelde een overtuigende wedstrijd en won met 4 – 1 van Smash ’70 3 uit Hattem. Jordy de Vries won zijn twee partijen. Matis Risselada ontpopt zich als een jong talent bij Kampenion en maakte zijn debuut in de competite. Zijn eerste partij verloor hij met het kleinst mogelijke verschil in de beslissende game. Een 15 – 17 betekende een zenuwslopende ontknoping. Zijn tweede partij leverde zijn eerste punt op en samen wonnen de jongens het dubbel.  

Kampenion heeft nog meer activiteiten. Komende zaterdag begint weer Ping Pong Stars. Dat is een serie van vier speelse trainingen voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Elke zaterdag om 10.00 uur. Komen hier nieuwe talenten tevoorschijn? 
Ook staat de zaal nog steeds elke dinsdagmiddag open voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne of elders. Daar is vanaf het begin (in mei 2022) goed gebruik van gemaakt. Een groepje mensen uit Oekraïne komt wekelijks een balletje slaan, en bij de koffie heeft men een warm contact met elkaar en met de vrijwilligers van Kampenion. Deze week worden ook nieuwe gasten verwacht.