IJsselderby eindigt in remise

De IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles heeft geen winnaar opgeleverd. PEC Zwolle nam begin tweede helft tegen tien Deventenaren wel een voorsprong, maar moest toch de gelijkmaker incasseren. Het betekent het eerste gelijkspel in dit seizoen voor de mannen van Johnny Jansen.

Voor een uitverkocht MAC3PARK begon PEC Zwolle fel en agressief aan deze editie van de IJsselderby. Dat leverde de nodige kansen en mogelijkheden op. Zo was Younes Namli met zijn schoten gevaarlijk. De gevaarlijkste verdween maar net naast het doel van doelman Jeffrey de Lange. Daarnaast was ook Bram van Polen dicht bij een doelpunt.

PEC Zwolle kwam regelmatig voor het Deventer doel, maar dan bleek de eindpass net niet goed genoeg voor een doelpunt. De bezoekers uit Deventer kwamen sporadisch voor het doel van Jasper Schendelaar, maar leken vlak voor rust op voorsprong te komen. Willum Willumsson schoot de bal in de korte hoek raak, maar Jakob Breum bleek eerder in de aanval buitenspel te hebben gestaan, constateerde de VAR. Dat leverde in het stadion een orkaan van gejuich op.

Overtalsituatie snel uitgebuit

Begin tweede helft begon spectaculair. Jamel Amofa ging te hard door op Thomas Lam en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Dieperink. De overtalsituatie werd door PEC snel uitgebuit, want na een goede combinatie tussen Ferdy Druijf en Eliano Reijnders werd de bal door die laatste langs De Lange geschoten: 1-0. PEC ging daarna door en had via Angelmo García Mac Nulty en Lennart Thy twee kansen op de 2-0. Het waren echter de bezoekers die via een rake kopbal van Oliver Edvardsen op gelijke hoogte kwamen.

Een kwartier voor tijd was het aan invallers Tolis Vellios en Nico Serrano om PEC weer op voorsprong te zetten. Vellios slaagde daar bijna in, maar zijn poging ging maar net, via een verdediger, langs het doel van Go Ahead. Ook een kopbal van hem was gevaarlijk, maar belandde in de handen van De Lange. De bezoekers loerden op de counter en leken daarin eenmaal zelf de winnende goal aan te tekenen, maar tot een schot kwam het niet door verdedigen van Sam Kersten.

Volgende week zondag is er opnieuw een thuiswedstrijd voor PEC Zwolle. AZ komt op bezoek en de aftrap is om 16.45 uur.

Door: PEC Zwolle

Foto’s: Hans Smit