Voorbeschouwing Zalk – SVV’56

Het lied “Duutse grens” van de band Bökkers kan niet beter van toepassing zijn op de tegenstander van SV Zalk komende zaterdag. Want dan staat SVV’56 uit Sibculo op het programma, Sibculo ligt hemelsbreed nog geen 5 kilometer van de Duitse grens af. Het is daarmee het oostelijkste team in de 5e klasse C.

Beide clubs zijn voor elkaar geen onbekende, al moet we wel een paar decennia terug voor de laatste ontmoeting van beide clubs. In het seizoen 2006/07 was het SVV’56 die aan het langste eind trok op sportpark “An de Steege” en met 1-3 wist te winnen. Een saillant detail voor de Zalkers is dat ze thuis nog nooit wisten te winnen van de ploeg uit Sibculo.

Met die statistiek hoopt de ploeg van Brummel zaterdag af te rekenen op eigen sportpark en daardoor afscheid te nemen van de onderste plekken. Zowel Zalk als Sibculo moesten 6 doelpunten incasseren. Alleen SVV’56 wist nog geen punt te pakken, in tegenstelling tot Zalk die een punt pakte in Mariënheem. Sommige tongen beweerden zelfs dat er voor de Zalkers meer in zat deze wedstrijd.

Deze kraker uit de onderste regionen van de 5e klasse begint om 14.30 uur in Zalk.