Rijkswaterstaat gaat 4 opleggingen van de Molenbrug vervangen

Start vervanging 4 opleggingen Molenbrug Kampen. Een oplegging is het punt waar de stalen brug op de betonnen pijler rust. De werkzaamheden starten op maandag 9 oktober met de bouw van hangsteigers onder de brug en duren tot januari 2024. De weggebruikers ondervinden zeer beperkte hinder en kunnen gedurende de werkzaamheden de brug blijven gebruiken.

Tijdens de werkzaamheden rijdt het landbouwverkeer niet over de parallelbaan, maar over de hoofdrijbaan van de brug. Voor het overige verkeer inclusief fietsers, voetgangers en hulpdiensten verandert er niets. Zij gaan op dezelfde manier over de brug, als normaal het geval is. Verkeersregelaars aan beide zijden van de brug leiden het verkeer in goede banen.

Vervangen

De opleggingen bij de 4 pylonen van de Molenbrug in Kampen zijn versleten. Om de opleggingen te kunnen verwijderen, krikken we het brugdek een paar millimeter omhoog. Daardoor ontstaat er ruimte om de oude opleggingen weg te halen en nieuwe opleggingen te plaatsen. Als alle opleggingen zijn vervangen, laten we de brug weer zakken en rust de brug op deze nieuwe opleggingen. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon over de brug blijven rijden.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op: www.rijkswaterstaat.nl/molenbrugkampen of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.