Programma cultuurnacht Kampen bekend

In de avond en nacht van 14 op 15 oktober vindt de eerste editie van ‘Hanze in de nacht’ plaats. Het volledige programma is bekend gemaakt, inclusief Legojacht door het Stedelijk Museum, Kamper Kampvuuravond en ‘Night Music & Painting’. Dit evenement is onderdeel van het Hanzejaar 2023, dat in negen Nederlandse Hanzesteden wordt gevierd.

24uur Hanze

Op zaterdag 14 oktober vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend zijn er in de Hanzesteden allerlei culturele activiteiten te doen en te beleven, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. Ook in Kampen zijn de meeste musea en culturele hotspots die avond speciaal open voor publiek.

Blokkenschema Op www.visitkampen.nl is het definitieve schema van de culturele activiteiten in Kampen gepubliceerd. Het event vindt plaats op heel verschillende locaties, van de St. Annakapel tot de Stadsgehoorzaal en van Het Werk in IJsselmuiden tot De Eenhoorn in de binnenstad van Kampen. De feestelijke aftrap wordt om 18.30 gehouden in de Broederkerk.

Tickets

Dankzij steun van onder meer de Gemeente Kampen en het Evenementen Platform van Kampen Partners kunnen kaartjes voor Hanze in de Nacht tegen een symbolisch bedrag worden aangeboden. Via de website zijn passe-partout tickets te koop voor de standaardprijs van €10. Wie wat meer kan missen mag €15 betalen en kinderen, opa’s en oma’s en andere fans betalen €5. Met het passe-partout krijg je toegang tot meer dan 30 optredens op dertien locaties.

Hanzejaar

Sinds 1 april staan 9 maanden lang 9 Hanzesteden in het Oosten van Nederland bomvol activiteiten die georganiseerd worden om de bezoeker én inwoner opnieuw te laten ervaren wat de Hanze precies is: het themajaar Hanzejaar 2023. Er zijn dit najaar nog twee grote evenementen die in alle steden tegelijk plaatsvinden: 24-uur Hanze en Kleur de Hanze. Daarnaast organiseren de steden gezamenlijk nog vele activiteiten. Het volledige programma staat op hanzejaar2023.nl.

Het Hanzejaar 2023 is een project van Hanzesteden Marketing, een samenwerking met de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg, Harderwijk en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Het doel deze Hanzesteden een (toeristische) impuls te geven en te laten zien dat de Hanze nog steeds leeft, waarbij de kernwaarden van de Hanze voorop staan: lef, ondernemerschap en gemeenschapszin. Deze waarden zitten nog steeds in het DNA van Oost-Nederland en zijn terug te vinden in tal van activiteiten van het Hanzejaar 2023.