Ontdek de Toekomst van de Oude HBS tijdens een Open Avond op 13 november

Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) nodigt u uit voor hun laatste Open Avond op 13 november, die volledig gewijd is aan “De Oude HBS in Kampen.” Dit bijzondere evenement belicht een opmerkelijke ontwikkeling rondom de voormalige HBS, die onlangs is verworven door zorgorganisatie IJsselheem van de gemeente Kampen.

In oktober 2021 heeft IJsselheem dit historische pand, dat officieel is aangemerkt als Rijksmonument, gekocht voor slechts één euro. Deze aankoop markeert het begin van een ambitieus renovatie- en restauratieproject met als doel het creëren van zorgappartementen. Na de restauratie zal dit monumentale pand in zijn oude glorie hersteld zijn.

Tijdens de Open Avond zullen experts, waaronder de architect en projectleider, verschillende aspecten van dit project bespreken, waaronder de uitdagingen van het herbestemmen van een historisch onderwijsgebouw naar een zorgbestemming, duurzaamheidsinitiatieven en het belang van cultureel erfgoed. Bovendien zal de stadarcheoloog aanwezig zijn om te praten over onlangs ontdekte ondergrondse gangen in het pand. Deze avond belooft een boeiende ervaring te worden.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze Open Avond. Voor aanmeldingen kunt u contact opnemen via info@stadsherstelkampen.nl. Het evenement vindt plaats in de Oranjezaal van “De Regenboog,” gelegen aan de Broederweg 32 in Kampen. De avond begint om 19.30 uur, met ontvangst vanaf 19.15 uur, en de toegang is gratis.

Zorg ervoor dat u zich vóór 8 november aanmeldt via info@stadsherstelkampen.nl om uw plaats te reserveren en deze unieke gelegenheid niet te missen.

“De Oude HBS in Kampen”