PEC Zwolle slaat in tweede helft keihard toe tegen Excelsior

PEC Zwolle heeft zondag op bezoek bij Excelsior goede zaken gedaan. In Rotterdam ging het voor rust moeizaam, maar in de tweede helft sloegen de Zwollenaren keihard toe: 2-4.

In Kralingen begon PEC Zwolle, dat Thomas Lam vanwege een blessure moest missen, best aardig aan de wedstrijd. Younes Namli was met twee schoten gevaarlijk. De eerste poging ging net naast, de andere werd gekeerd door keeper Stijn van Gassel. Na die beginfase nam Excelsior het heft in handen en kreeg het ook de betere kansen.

Jasper Schendelaar redde onder meer knap op een kopbal van dichtbij van Casper Widell. Op een kopbal van Julian Baas, vlak voor rust, had onze goalie geen antwoord: 1-0. Even daarvoor was er ook al slecht nieuws, omdat Ferdy Druijf met een blessure het veld moest verlaten.

Het vervelende gevoel dat PEC overhield aan de eerste helft, verdween in de tweede helft compleet. Davy van den Berg wist Younes Namli te vinden en de Deense technicus besloot uit te halen met zijn mindere rechtervoet. De bal verdween via een verdediger achter keeper Van Gassel in het doel: 1-1.

Ook direct daarna was Namli gevaarlijk. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging, maar rakelings voorlangs, omdat een Excelsiorspeler de bal nog beroerde. Na iets meer dan een uur spelen kwam PEC verdiend op voorsprong. Een heerlijke steekbal van Zico Buurmeester werd door de Griekse invaller fantastisch binnengeschoten: 1-2.  

PEC bleek in de tweede helft dodelijk effectief, want ruim een kwartier voor tijd voor werd het zelfs 1-3. Lennart Thy werd diepgestuurd door Ody Velanas en schoot hard raak in de verre hoek. Daarna was het weer Vellios, hij stond op de juiste plek om de voorzet van Thy beheerst binnen te werken: 1-4.

Excelsior deed daarna nog wel wat terug via Troy Parrot (2-4), maar dat was slechts voor de statistieken. Mooi was nog wel dat Ryan Thomas na lang blessureleed zijn eerste minuten mocht maken als invaller. Zo kon hij na afloop het overwinningsfeestje meevieren.

Vrijdag komt PEC Zwolle weer buitenshuis in actie. In het Gelredome wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen Vitesse. 

Door: PEC Zwolle