Ruime overwinning Kampenion in 2e divisie

Op de foto: Kampenion: Jordy ten Have, Ton Ringenier, Gert-Jan de Lange, Robin Lieftink. 
Foto: © G. Wessels

In de zesde wedstrijd van de najaarscompetitie speelde Kampenion 1, het vlaggenschip van de Kamper tafeltennisvereniging, thuis tegen De Treffers 1 uit Roelofarendsveen. Het werd een lange middag, met voor het helaas weinige publiek mooie en spannende wedstrijden. Maar liefst acht van de dertien partijen werden pas beslist na de maximale vijf games. En zes van die acht leverden een overwinning op voor Kampenion. Aan het eind van de middag kon Kampenion zeer tevreden zijn met een stand van 11 – 2 op het scorebord. Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier wonnen hun drie partijen. Jordy ten Have en Robin Lieftink wonnen er twee en De Lange en Ten Have wonnen het dubbelspel. 

Kampenion staat daarmee nu op de vierde plaats in poule A van de 2e divisie. De volgende wedstrijd is komende zaterdag, in en tegen Assen, de koploper. Voorlopig blijft het voor Kampenion vechten tegen het dreigende degradatiespook. Robin Lieftink zei na zijn drie partijen afgelopen zaterdag: “Ik ben blij met deze dikke overwinning. Die hebben we hard nodig, want de concurrent deed ook goede zaken. Nu nog twee uitwedstrijden tegen de kampioenskandidaten en dan een belangrijke thuiswedstrijd tegen de concurrent.” 

Het eerste jeugdteam van Kampenion lijkt zo langzamerhand op weg te gaan naar het kampioenschap. Het speelde in Apeldoorn tegen De Brug 4 en won met 3 – 7. Nika van der Meulen en Ismay Kaptein waren beiden goed voor twee punten en Jamano van der Meulen voor een. Ook de beide dubbelspelen leverden een – ruime – overwinning voor Jong Kampenion op. Na vijf van de acht wedstrijden in de 4e klasse staat Jong Kampenion 1 bovenaan, met een comfortabele voorsprong. De volgende wedstrijd is komende zaterdag, thuis tegen hekkensluiter Tafeltennis Zwolle 6. Wat verwacht mag worden is een volle tribune en een overwinning voor de thuisclub.