‘s-Heerenbroek verliest van Dieze West ( 1-2 )

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Dieze West op het programma. 7 weken geleden troffen beide ploegen elkaar ook al toen nog voor de beker. Deze wedstrijd eindigde overigens in 2-2 gelijkspel. Destijds gaven de groenhemden een 2-0 voorsprong weg tegen slechts 9 spelers van Dieze West. Het gelijkspel voelde dan ook als een nederlaag, vandaag dus een uitgelezen mogelijkheid voor de groenhemden om zich te revancheren.

Hoewel Dieze West sterker aan de wedstrijd begon, waren beide ploegen net als het vorige treffen aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans viel echter te noteren voor ’s-Heerenbroek. Björn Wezenberg kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon van dichtbij vrij inschieten. Echter vond hij de Dieze West goalie op zijn pad die zijn doel goed verkleinde en zodoende de inzet wist te keren. Dit zou niet de laatste redding van de middag worden voor de sterke spelende Dieze doelman.

Toch was het de uitploeg die op voorsprong wist te komen. Een lange bal van Dieze West werd onderschept door de ‘s-Heerenbroeker verdediging en zodoende leek het de situatie onder controle. Om even rust in de ploeg te houden werd gepoogd de bal terug te spelen op doelman Jelmer Visscher. Helaas was deze bal te kort, waarna de razendsnelle Dieze-West aanvaller de bal wist te onderscheppen, doelman Jemler Visscher omspeelde en zo simpel de 0-1 op het scorebord wist te zetten.

In de rust werden er twee wissels gebracht. Daan Boersma en Sem Pruim kwamen binnen de lijnen. ’s-Heerenbroek wist haar voorhoede spelers beter te vinden met name in de diepte achter de laatste lijn van Dieze West. Dit leverde ook een aantal mogelijkheden op. Ook waren de ’s-Heerenbroekers veelvuldig gevaarlijk uit de corners, met name door de ingebrachte kopkracht in de vorm van Sem Pruim.

Na ongeveer een uur speler kreeg ’s-Heerenbroek de zoveelste corner en deze werd goed ingekopt door Sem Pruim. De bal werd op de doellijn door een veldspeler van Dieze West met de hand gekeerd. Dit resulteerde in een gele kaart voor de desbetreffende speler en een strafschop voor ‘s-Heerenbroek. Daan Boersma ging achter de bal staan en werkte de strafschop onberispelijk tegen de touwen en tekende voor de verdiende gelijkmaker.

’s-Heerenbroek bleef aanzetten en kreeg wederom uit een corner goede mogelijkheden om de 2-1 te maken. De doelmond van Dieze West veranderde in een ware schiettent. De Zwolse doelman en verdedigers wisten met het nodige kunst- en vliegwerk de bal uit de goal te houden. Ondertussen kreeg een Dieze speler ook nog een rode kaart waarbij het 11 tegen 10 werd. Alle ingrediënten om nog een keer aan te zetten en de overwinning over de streep te trekken zou je zeggen.

Maar ongeschreven voetbalwetten blijven altijd van toepassing. Als je zelf je kansen niet afmaakt valt hij aan de andere kant. Wederom wist Dieze West in ondertal te scoren net als 7 weken geleden in de bekerwedstrijd. Zodoende trok Dieze West de overwinning naar zich toe en bleven de groenhemden met lege handen achter.

Op zaterdag 4 november heeft de selectie de kans om zich te revancheren voor deze toch wel zure nederlaag. Om 14:30 staat de op papier lastige uitwedstrijd tegen ZAC op het programma. De selectie hoopt dat u in grote getale afreist naar het Jo van Marle sportpark te Zwolle om de ploeg aan te moedigen.

Verslag: Sander Wennemers