Start bouw woningen De Dorpskern in Reeve

De bouw van 15 woningen in de Dorpskern in het dorp Reeve is gestart. Hiermee bouwen samenwerkingspartners BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, gemeente Kampen en bouwbedrijf Van Wijnen verder aan het nieuwe dorp Reeve bij Kampen. Op vrijdagmiddag 3 november 2023 vond er een feestelijke bijeenkomst plaats voor de toekomstige bewoners van De Dorpskern en andere betrokkenen. 

Samen met één van de kopers onthulde wethouder Jan Peter van der Sluis een impressie van de woningen in de Dorpskern, met aansluitend een champagnetoost. Daarna was er een hapje en een drankje en konden de toekomstige buren elkaar leren kennen en via een 3d-model een digitaal kijkje nemen in hun nieuwe woning.
 
Wethouder Van der Sluis (gemeente Kampen): “Reeve krijgt steeds meer vorm. Er wordt al hard gewerkt aan de bouw van de sluis en de eerste woningen in de Dorpskern staan er al. Nu gestart wordt met de bouw van nog eens 15 eengezinswoningen ontstaat er een mooie mix van verschillende woningen. Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat er in Kampen voor iedereen een passende woning te vinden is en daar draagt dit plan aan bij. Zo werken we steeds meer toe naar de invulling van het nieuwe stadsgezicht aan het Reevediep.”

Unieke ligging
In De Dorpskern komen 15 eengezinswoningen: zowel vrijstaande woningen als rijwoningen en tweekappers. De ligging van De Dorpskern is uniek: in een nieuw dorp en een groene en waterrijke omgeving. De woningen liggen aan de rand bij de toekomstige sluis en een aantal woningen heeft zicht op het Reevediep. De woningen zijn duurzaam: gasloos en met zonnepanelen op het dak. 

Ontwikkelingsmanager André la Rivière (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling): “We zijn trots dat we verder mogen bouwen aan Reeve. De variatie aan woningtypes past uitstekend bij het dorpse karakter.”

Jeroen de Boed (Van Wijnen): “Onze missie is bouwen aan ruimte voor een beter leven. Hier in Reeve doen wij dat met veel plezier samen met BPD. Wij zijn trots dat wij, na de 16 woningen op het Eiland, nu ook 15 woningen aan het bouwen zijn voor onze klanten in De Dorpskern.”  

Meer info
De woningen in De Dorpskern fase 1 zijn allemaal verkocht. De oplevering is gepland in het najaar van 2024. In De Dorpskern fase 2 zijn nog enkele woningen beschikbaar. Zie voor meer info: www.nieuwbouw-reeve.nl/de-dorpskern
 
Reeve onderdeel van Reevedelta
De bouw van de geplande 600 woningen in Reeve vordert gestaag. Als onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Reevedelta worden nu plannen uitgewerkt om het dorp te laten groeien tot circa 1.500 woningen inclusief daarbij behorende voorzieningen zoals een integraal kindcentrum, een supermarkt en horeca. In Reeve kunnen zowel toekomstige bewoners als bezoekers zorgeloos genieten van een unieke omgeving waar landschap en water elkaar afwisselen. Reeve is een gezamenlijk initiatief van gemeente Kampen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Kijk voor meer info op www.reeve.nu of www.reevedelta.nl/reeve

Artist Impression De Dorpskern