KHC loopt tegen een terechte nederlaag aan

Na de teleurstellende nederlaag tegen ONS uit Sneek vorige week, moest er nu aangetreden worden tegen sterkhouder Olde Veste uit Steenwijk. De formatie uit Steenwijk verloor de 1e competitie wedstrijd fors bij Broekster Boys met 5-1. Maar weet zich inmiddels op te werken richting de top 5. KHC wist de eerste 4 wedstrijden te winnen, maar nu heeft het wat tegenslag in de bezetting. Enkele basis spelers waren vorige week afwezig, en nu was het ook weer even puzzelen.

De wedstrijd op het natte slechte kunstgrasveld van KHC ging moeizaam van start. Door de vele regen was het veld glad, en de beide teams kwamen maar moeizaam op gang. De 1e kans was voor Olde Veste, die een inzet via de lat weer het veld in zag stuiteren. Enkele minuten later de 1e mogelijkheid voor KHC. Husham Ali bereikte Illias el Morabit die rakelings naast mikte. KHC kwam niet echt lekker in de wedstrijd, veel bal verlies en onnauwkeurigheid waren hier debet aan. Olde Veste werd steeds gevaarlijker , en dat resulteerde in de 17e minuut tot de 0-1. De bal werd ingebracht en getoucheerd door een verdediger van KHC en plofte achter een verbouwereerde doelman Steven Vonk. KHC probeerde het hierna wel, maar de beste kansen waren voor de formatie uit Steenwijk. In de 29e minuut kreeg het een enorme kans om de score op te voeren, maar gelukkig voor KHC ging de inzet net naast. Ruststand 0-1

Na de thee een matige pot voetbal. Al kreeg KHC direct al een niet te missen kans. Illias el Morabit kwam vrij voor de doelman en had de bal voor het binnen schieten. Echter zijn harde inzet belande in het zijnet in plaats van in het doel. Aan de andere kant kreeg Olde Veste enkele grote kansen om de score op te voeren. In de 55e minuut kon Nick Notrot nog net een inzet van de doellijn halen, en kwam KHC goed weg. Olde Veste hield KHC in leven want even later moest doelman Steven Vonk redding brengen en ging KHC weer door het oog van de naald. KHC kreeg nog wat kleine mogelijkheden, maar Olde Veste was de bovenliggende partij zaterdagmiddag. Gescoord werd er niet meer, en de overwinning was terecht en verdiend. Scheidsrechter Dennis Smit uit Drachten hield de sportieve wedstrijd goed onder controle.

Resumerend: KHC kwam niet tot grote daden zaterdagmiddag j.l. Enkele spelers zaten niet in de wedstrijd. Mede door de afwezige spelers moest er te veel geschoven worden en dit kwam het spel niet altijd ten goede. Olde Veste daarin tegen beschikt over een sterk team, en zal net als ONS meedoen om de prijzen.

Volgende week speelt KHC wederom een thuiswedstrijd. Dit keer komt Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden op bezoek. De formatie uit de hoofdstad van Friesland staat op de 7e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden. Hopelijk zijn er dan weer wat meer spelers inzetbaar.
De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek.

Verslag: Tjibbe van Dijk