Verlies Kampenion bij koploper Assen

Op de foto: het eerste jeugdteam van Kampenion: Nika van der Meulen, Ismay Kaptein en Jamano van der Meulen.
Foto: © G. Wessels

Voor de zevende wedstrijd in de najaarscompetitie reisde Kampenion 1 af naar Assen. In tegenstelling tot vorige week lag een Kamper overwinning niet in de lijn der verwachting, omdat Assen 1 comfortabel aan kop staat in poule A van de 2e divisie. De thuiswedstrijd in september leverde een eindstand van 6 – 7 op maar die zes punten kwamen nu net niet op het bord voor de Kampenaren. Met 8 – 5 moesten zij tevreden zijn.

Gert-Jan de Lange wist twee partijen in vijf games te winnen, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink wonnen er een, en Jordy ten Have bleef op nul. De Lange en Niemeijer wonnen het dubbelspel. Karawan Azad Saadi, de beste speler van Assen en nummer 31 op de nationale ranglijst bij de heren, bleef ongeslagen en staat in de najaarscompetitie nog steeds op 100 procent.

De strijd in en vlak boven de degradatiezone wordt steeds spannender: Kampenion staat nog op de vierde plaats maar de concurrent, Vos Occasions/SKF 2 uit Veenendaal, is dichterbij gekomen. Kampenion speelt komende zaterdag weer uit, in het Brabantse Boxtel tegen Taverbo 1, dat derde staat. Ook daarvan verloor Kampenion in de thuiswedstrijd, dus de Kamper strijders zullen graag revanche nemen.

Het eerste jeugdteam van Kampenion, dat lonkt naar het kampioenschap in de 4e klasse, is afgelopen zaterdag weer twee punten uitgelopen, na de overwinning met 9 – 1 op Tafeltennis Zwolle 6. Nika en Jamano van der Meulen wonnen hun drie partijen, en samen wonnen zij het dubbelspel. Ismay Kaptein was goed voor twee punten.

Wat opviel deze middag was dat de Zwolse speelsters, ondanks hun ruime nederlaag, enorm veel positiviteit en sportiviteit uitstraalden. Het publiek zag met genoegen hun vrolijke uitstraling en af en toe een dansje tussendoor. Duidelijk was dat het plezier in het spelletje voorop stond. Goed om te zien!

Jong Kampenion 1 staat bovenaan, met een gemiddelde van 8 uit 10. Het percentageklassement wordt aangevoerd door de Van der Meulens, beiden met 89 procent. Voor dit team ligt een klasse hoger in het verschiet.