‘s-Heerenbroek verliest van 4e divisionist Berkum

Afgelopen dinsdag stond de bekerwedstrijd tegen Berkum op het programma. Een pittige uitdaging voor de groene draken. Maar ook een hele mooie kans om te laten zien wat wij in huis hebben. De wedstrijdbespreking werd in Berkum gedaan. Freddie gaf aan dat het belangrijk is om onze eigen spel te spelen. Maar bovenal ook lekker te genieten van een wedstrijd als deze. Want het gebeurt niet vaak dat een 3e klasse tegen een 4e divisionist mag voetballen.

Om 20:00 werd er afgetrapt onder luid gejuich van de ‘Green army’, die in vele getale aanwezig was. Er waren meer ’s-Heerenbroek supporters dan Berkum supporters en dat is prijzenswaardig te noemen.

Zoals verwacht was Berkum in de beginfase de bovenliggende partij, tot grote kansen leidde dit nog niet. Heel af en toe liet ’s-Heerenbroek zich zien met een snelle uitbraak. Met als grootste kans een schot van Max, die zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. Verder kwam ’s-Heerenbroek de beginfase goed door, dit kwam met name doordat ’s-Heerenbroek georganiseerd speelde.

In de 20e minuut was er echter een discutabel moment. Gert Kwakkel wil de bal wegschieten alleen raakte deze compleet verkeerd waardoor de bal over Rutger heen ging en via de lat in de goal leek te gaan. Echter was Rutger op tijd terug en kon de bal voor de lijn tegenhouden (althans zo besliste de scheidsrechter). Daar kwam ‘s-Heerenbroek dus goed weg! Want velen dachten dat de bal de lijn wél gepasseerd was…

Naarmate de 1e helft vorderde werd ’s-Heerenbroek verder naar achter gedrukt en Berkum kreeg iets meer ruimte. Dit resulteerde uiteindelijk tot de 1-0 voor Berkum. Een speler van Berkum kreeg de bal en had genoeg ruimte om uit te halen, hij twijfelde niet en schoot de bal vanaf 20 meter, hard maar beheerst in de goal. Hier zagen wij een stukje van de kwaliteit van 4e divisionist. Geef ze iets te veel ruimte en ze doen er iets moois mee.

Even later kreeg ’s-Heerenbroek uit het niets een kans. De centrale verdediger van Berkum dacht op de middellijn wel even een hakje terug te kunnen doen naar zijn keeper. Dit was echter veel te zacht en Jonno kon de bal onderscheppen. Jonno liep op de goal af en gaf de bal af op Jesper. Jesper stond 1 op 1 alleen kon helaas deze kans niet verzilveren.

Op slag van rust scoorde Berkum een dubieuze goal. De Scheidsrechter floot voor een overtreding op de helft van Berkum. Berkum nam de vrije bal echter 10 meter verderop, op de helft van SHB. SHB was hier van ontdaan en Berkum had vrije doorloop en wist dit buitenkansje natuurlijk te verzilveren. SHB was woedend en dat lieten ze de scheids ook weten. Echter zoals altijd heeft de scheidsrechter nog nooit gezegd ‘ohja je hebt gelijk we draaien de beslissing terug’. En zo stond het plots 2-0.

SHB ging dus lichtelijk gefrustreerd de rust in.

Na rust begon SHB zwak en kreeg Berkum een aantal kansen die steeds ternauwernood werden gered door Rutger of een speler die net op tijd kon ingrijpen. Na 60 minuten werden gebroeders Boersma en Rob ingebracht. Dit verse bloed zorgde er meteen voor dat SHB weer meer druk op de tegenstander kreeg en langzamerhand de bovenliggende partij werd. Na een aantal kansjes was het Rob die in 68e minuut raak schoot voor SHB.

Het geloof was helemaal terug bij de groene draken. Onder aanvoering van luid gejuich van de ‘Green Army’ schakelde SHB nog een tandje bij. Nu ontstond er het gekke beeld dat een 3e klasse een 4e divisionist tegen de muur drukte. SHB won elk duel en probeerde de voetballende oplossing te vinden door het spel te verplaatsen van links naar rechts.

In 75e minuut was er een vrije trap voor SHB, die net zoals in de eerste helft niet op de juiste plek werd genomen. Maar wel door mocht gaan. Berkum zat te slapen en Rob stuurde Jonno weg die de bal klaar legde voor Jeppo, die de bal helaas net niet in de touwen wist te werken. Een hele grote kans op de gelijkmaker!

SHB bleef drukken en dit leidde nog tot frustratie bij Berkum. Niek Boersma kreeg een sliding van achter te incasseren en als we de beelden terugkijken vermoedden we dat de Berkummer speler met een gele kaart heel goed weg kwam. Bovendien was Niek na deze sliding niet meer instaat om verder te voetballen en SHB had alle wissels inmiddels al gebruikt.

Na dit incident probeerde SHB nog wel, alleen leed SHB halverwege op de helft van Berkum balverlies. De aanvaller kon er vandoor gaan en was helaas niet meer te stoppen. Vervolgens liet de aanvaller van Berkum de kwaliteit van een 4e divisionist zien; prima afronding en de stand op 3-1. Dit was meteen de mokerslag die SHB niet meer te boven kwam. Berkum scoorde in de laatste 10 minuten 4 keer. Waardoor de eindstand op 6-1 kwam, wat dus iets of wat geflatteerd is.

Ondanks het verlies mag ’s-Heerenbroek terugkijken op een schitterende bekeravond. Dat je als 3e klasser een 4e divisionist het zo lastig maakt dat ze uit paniek niet meer weten wat ze moesten doen en je gewoon de bovenliggende partij bent, is al een compliment opzich. Als vervolgens de spelers en staf van Berkum aangeven dat ze het een mooie pot vonden en ons ook goed vonden voetballen is natuurlijk positief. Als laatst wil ik ons publiek bedanken. The Green Army was in vele getallen gekomen en dat gaf een Champions league achtige setting zo hard dat ze voor ons juichte.

Aankomende zaterdag moet er op het eigen Broekerland alweer gestreden worden voor een overwinning tegen Swift, om zo de positief in het linkerrijtje te kunnen behouden. Graag tot dan!

Verslag: Sander Wennemers