Kampenaar (46) na steekpartij overleden, 52-jarige plaatsgenoot aangehouden

Een 46-jarige Kampenaar is woensdag overleden na een steekpartij in het bedrijfspand van Vloerenloods aan de Gildestraat in Kampen. Dat bevestigd Amber Maathuis, woordvoerder van de politie Oost- Nederland donderdagmiddag desgevraagd. 

Het slachtoffer werd gisterenavond rond 19.10 uur neergestoken in het pand van het vloerenbedrijf. Daar vochten hulpverleners voor zijn leven. De zwaargewonde man werd met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daar bezweek hij, volgens Maathuis, later op de avond aan zijn verwondingen.

Op de oprit van het bedrijf werd een mes gevonden. De politie plaatste er direct een plastic kist over om te voorkomen dat sporen verloren zouden gaan. Ook werd de omgeving afgezet in verband met het onderzoek door de politie.

Kort na de steekpartij zocht de politie een forse man in werkkleding. Burgernet werd bij de zoekactie ingeschakeld en mensen kregen de waarschuwing om de gezochte man niet zelf te benaderen. Niet veel later werd een 52-jarige Kampenaar aangehouden. 

Het onderzoek bij het vloerenbedrijf is donderdag nog in volle gang. Voor de Vloerenloods staat een zogeheten PD-unit, een vrachtwagen die als mobiel kantoor wordt gebruikt door de recherche. Ook is de politie op zoek naar getuigen.

Foto: Hugo Janssen