In beeld: Topdrukte op eerste dag van Dickens Festijn in Deventer

Tienduizenden bezoekers hadden het er zaterdag voor over om urenlang in de rij te staan om een glimp op te vangen van Scrooge, Oliver Twist, de weeskinderen en de kantoorklerken, tijdens de eerste dag van het Dickens Festijn in Deventer.

Het Dickens Festijn vindt dit weekend voor de 31e keer plaats in het historische Bergkwartier in de koekstad. Een kerstspektakel dat mensen van heinde en verre trekt. In het Bergkwartier herleeft de 19e-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens.

Bijna duizend figuranten vermaken het publiek. Zo fietsen deftige heren op hoge fietsen door de straatjes, bedelen zwervers, bieden kooplui hun waren aan en gaan Christmas Carol Singers van deur tot deur. Door de geur van rook, punch en gepofte kastanjes wanen de bezoekers zich heel even in een andere wereld.

Het Dickens Festijn trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. Dat zal dit jaar ook weer gehaald worden. Zaterdagochtend was het zo druk dat de organisatie besloot om de wachtrij tijdelijk te sluiten. In de middag bleef het erg druk maar werden wel weer nieuwe bezoekers toegelaten.

Het Dickens Festijn is morgen ook te bezoeken. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Foto’s: Obbe Bakker