Treinverkeer van en naar Zwolle hervat na grote stroomstoring

Door een stroomstoring op het spoor reden er maandag in de vroege ochtend geen treinen van en naar Zwolle. Spoorbeheerder ProRail heeft het probleem opgelost waardoor het treinverkeer geleidelijk opgestart kan worden. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Het probleem ontstond in de nacht van zondag op maandag omstreeks 2.15 uur bij het Zwolse station. Door de stroomuitval was het onmogelijk voor de verkeersleiding om seinen en wissels te bedienen.

De storing had gevolgen voor het hele land. Station Zwolle is de verbinding tussen het noorden en de rest van Nederland en na Utrecht het grootste spoorknooppunt van Nederland. Door het grote aantal reizigers was het niet mogelijk om vervangend busvervoer in te zetten.