Teleurstellende nederlaag voor Go-Ahead Kampen in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag verloor Go-Ahead Kampen in Leeuwarden met 4-2 van Blauw Wit’34. GAK liet zich wel heel makkelijk verrassen door de mannen uit Friesland. De linies stonden veel te ver uit elkaar en er stond geen elftal dat voor elkaar door het vuur ging. De nederlaag was dan ook volkomen verdiend. In het koude noorden was het voor de meegereisde supporters die de lange reis hadden gemaakt een flinke deceptie en een wedstrijd om snel te vergeten.

De eerste kans van de wedstrijd in de 11e minuut was meteen raak voor de thuisploeg. Een voorzet van rechts, de bal kon niet goed worden weggewerkt en Dion Rooze schoot raak, 1-0. Vier minuten later redde Damian van Drenth in een één op één situatie met Ennio van Asselt knap. In de 23e minuut de eerste grote kans voor de rood-gelen. Luuc Knul kwam alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd gepakt. Na 36 minuten spelen verdubbelde Blauw Wit’34 de voorsprong. Ennio van Asselt had het vizier nu wel op scherp staan en hij schoot de bal in de hoek, 2-0.

Wat GAK dit seizoen al vaker is overkomen gebeurde nu weer. 1,5 minuut later lag de volgende tegentreffer in het net. Een schot van Dion Rooze belandde in de verre hoek, 3-0. Ruststand 3-0. Luuc Knul kwam in de 53e minuut alleen voor de doelman, maar zijn inzet ging over. Na 54 minuten spelen was het wel raak. Een prima voorzet van Arjan Wiegers vloog in 1 keer het doel in 3-1. Go-Ahead Kampen leek terug in de wedstrijd te komen maar in de 56e minuut was de marge weer drie doelpunten. Een voorzet van rechts en Rick van Loon kon ongehinderd vrij raak schieten, 4-1. In de 89e minuut belandde een corner van Arjan Wiegers bij Nick ter Horst en die kopte binnen, 4-2. Hierna volgde nog een opstootje tussen beide ploegen en toen vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het eindsignaal. Eindstand een zeer teleurstellende 4-2 nederlaag.

Aankomende zaterdag komt Marum naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Jan Piet Bosma (ex hoofdtrainer van Harkemase Boys) is terug te vinden op de 12e plaats met slechts 6 punten uit 11 wedstrijden. Afgelopen zaterdag was Marum vrij. Men speelde op dinsdag 16 januari in Emmeloord tegen Flevo Boys en die pot ging met maar liefst 8-0 verloren. Marum promoveerde vorig seizoen knap via de nacompetitie naar de 1e klasse en de doelstelling dit seizoen is handhaving. Clubtopscorer is Tom Boezerooy met 9 doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse I:
* Jubbega – ONS Sneek
* Alcides – Olde Veste’54
* Broekster Boys – FC Burgum
* Drachtster Boys – Blauw Wit’34
* LSC’1890 – KHC

Een ontzettend belangrijk duel aanstaande zaterdag voor Go-Ahead Kampen. Winst een absolute must om niet in de problemen te komen. Dit seizoen degraderen er twee ploegen rechtstreeks en drie ploegen spelen p/d wedstrijden. Aangezien er maar 13 ploegen in de competitie zitten zal GAK dus minimaal 8e moeten worden. Op dit moment bezet het de 6e plaats, maar de verschillen zijn klein. Aan de staf en spelers de taak om de pijnlijke nederlaag van afgelopen zaterdag recht te zetten tegen Marum. De wedstrijd op ons eigen sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter E.J.H. de Gier uit Biddinghuizen.

Robert Hamer.