Kampenion begint competitie met verlies

Op de foto v.l.n.r.: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer, John Uyleman, Marco van Elferen en Ton Ringenier.
Foto: Gerard Wessels

Op de eerste wedstrijddag van de voorjaarscompetitie kreeg het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion meteen te maken met de gedoodverfde kampioenskandidaat: Tempo-Team 3 uit Amsterdam. In de basisopstelling van Kampenion ontbrak Robin Lieftink. Hij werd vervangen door Jordy ten Have, invaller uit Kampenion 2. Het publiek kon genieten van hoogstaand tafeltennis, maar was getuige van een fors verlies van Kampenion: 4 – 9. Niet helemaal onverwacht, natuurlijk, tegen de toppers van Tempo-Team.

Gert-Jan de Lange was ’the man of the match’ en bleef ongeslagen. Naast zijn drie punten zorgde Jordy ten Have voor het vierde punt. Met zo’n invaller kun je voor de dag komen! Thomas Niemeijer en Ton Ringenier moesten drie verliespartijen incasseren. Ook het dubbel ging naar de Amsterdammers. Dat was een zinderend slot van de middag: 13 – 15 in de vijfde game. Komende zaterdag speelt Kampenion 1 in Utrecht tegen SVE 2. De Kampenaren rekenen dan op meer punten.

Het eerste jeugdteam van Kampenion was vorig seizoen kampioen geworden in de vierde klasse en promoveerde dus naar de derde klasse. In Twello gingen zij meteen goed uit de startblokken en boekten op Trias 4 een overwinning met 2 – 8. Jamano van der Meulen won zijn drie partijen, Ismay Kaptein won er twee en Nika van der Meulen een. De twee dubbelspelen leverden ook winst op voor Jong Kampenion. Bijna waren het nog negen winstpartijen, want Nika verloor een partij met het kleinst mogelijke verschil. Komende zaterdag spelen zij thuis tegen De Veluwe 4.

Het tweede jeugdteam speelt dan ook thuis, zodat een volle tribune verwacht wordt. Vaders, moeders, oma’s en opa’s zullen weer voor de nodige aanmoedigingen zorgen.

De komende weken is Kampenion nog druk bezig met de organisatie van het Scholierentoernooi op 20 februari. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool of de scholen zelf kunnen zich nog aanmelden. Naast bekers zijn er mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Intertoys Kampen.