Ruime overwinning voor DOS Kampen op vv Heerde

DOS Kampen is de herstart van de competitie goed begonnen. Op sportpark De Maten was het met 4-0 een maatje te groot voor vv Heerde. Groots was het spel maar zelden. Ondanks een vroege goal van Nick Hendriks, een gigantisch afstandsschot van circa 35 meter, drukte de thuisploeg niet door en bleef Heerde in de eerste helft gelijkwaardig.

De beste kansen waren er zelfs voor het elftal van trainer Hans van der Hoop, dat bovendien nogal wat spelers miste. Een kopbal van Dennis Calkhoven rond de 20e minuut werd net ietsjes getoucheerd door Martijn Barneveld waardoor het een corner werd. Niet veel later een 100% kans voor de gasten, maar doelman Fariz Mesud bleef in het één op één duel goed naar de bal kijken en kwam zo als winnaar uit de strijd. In de 37e minuut leidde een corner van de poelänten nota bene een grote kans van Heerde in. De rest verdediging was niet op orde en zo kwam de rappe Daan Nijmeijer er in eens uit. Na een lange sprint kwam het tot een duel met Klaas Jan Mulder die hij in de zestien meter wist te passeren. Opnieuw wist Fariz zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft kwam DOS al snel op 2-0. De bal werd door het centrum diep gespeeld op de in de punt opduikende Ayoub Lakhloufi. Keeper Vincent Mosterd komt te laat uit zijn doel en de bal stuitert over hem heen. Ayoub schermt de bal goed af en tikt het leer simpel tegen de touwen. Nog geen tien minuten later, maar nu na een dieptepass van Nick op Vincent Huisman, is Mosterd wederom op het verkeerde moment uit zijn goal gekomen. Dit keer loopt het voor de doelman met een sisser af, want de bal stuitert net over het doel. Het geluk voor de goalie van Heerde hield nog even aan. Een vlammend afstandsschot van de ingevallen Allan Bakker van dik veertig meter belandde boven op de deklat. Niet veel later viel de derde treffer alsnog. Een mooie aanval over links stond aan de basis van dit doelpunt. Ayoub gaf de bal buiten om mee aan de opgekomen Nick. Zijn voorzet werd door Matthijs de Blok, die een goede invalbeurt op de mat legde, laag en strak in de hoek binnen geschoten. In de extra tijd kreeg DOS Kampen nog een strafschop. Matthijs werd in het strafschopgebied na een mooie combinatie via Ayoub en Allan tegen de grond gewerkt. Dit buitenkansje werd een prooi voor Allan die de eindstand op 4-0 bracht.

Met deze ruime overwinning en een aantal andere gunstige uitslagen heeft DOS de aansluiting om de derde plek op de ranglijst gevonden. Een zege in de uitwedstrijd volgende week tegen Hatto Heim is welkom om de positie verder te versterken.