Wilsum kansloos tegen Ulu Spor

Wilsum heeft zaterdag een kansloze nederlaag geleden tegen Ulu Spor. De Zwollenaren, tot nu toe de minste verliespunten van alle ploegen in de 4e klasse B, waren veel te sterk voor Wilsum. Na een 4-0 ruststand liep de thuisploeg uit tot 6-0. De eretreffer van Wilsum, gemaakt door Dennis Zwanepol, was wel direct de mooiste treffer van deze middag, maar dat maakt de nederlaag niet minder zuur. Volgende week is het aan Wilsum om zich te revancheren, thuis tegen WZC Wapenveld.

Na de verdiende overwinning van Wilsum tegen Reaal Dronten van vorige week, zag hoofdtrainer Christiaan Akse geen reden tot het aanbrengen van wijzigingen. Dit betekende dat Wilsum als volgt startte: Jesse Riezebos, Rienk vd Wetering (c), Marijn Mijnheer, Noël Hofstede, Dennis Zwanepol – Patrick Plette, Patrick Bastiaan, Jurre Heldoorn – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Patrick Goudbeek, Jelmer Sollie, Alwin vd Wetering, Joram Riezebos, Tomas van der Weerd en Marinjo Tetterissa plaats. Tijdens de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar al in het bekertoernooi. Toen wonnen de Zwollenaren met 2-5, al kreeg Wilsum toen ook zeker kansen op meer. Vandaag wilde Wilsum uiteraard weer goed partij bieden, maar dan wel met uitzicht op een resultaat.

In de beginfase, op het stroeve kunstgrasveld bij Ulu Spor, was er nog weinig aan de hand voor Wilsum. De ploeg stond compact opgesteld, voetbalde zelf ook van achteruit en er was zeker wat te halen. Zo wist Wilsum in de beginfase de vrije man op het middenveld goed te vinden, maar kon men voorin de bal niet goed vasthouden. Een tegenvaller voor Wilsum was wel dat de eerste de beste kans, na 15 minuten spelen, direct raak was. Een inzet vanaf een meter of 20 verdween buiten bereik van doelman Riezebos in de verre hoek: 1-0.

Dit was het teken voor Ulu Spor om Wilsum meer onder druk te zetten. Niet veel later was ook het tweede schot op doel direct raak. Een vrije trap, vanaf een meter of 20, werd fraai binnen geschoten: 2-0. Wilsum was nog niet van de schrik bekomen of ook treffer nummer 3 verscheen op het scorebord. De spits van Ulu Spor, de absolute uitblinker aan de kant van de thuisploeg, draaide weg bij Dennis Zwanepol en Jurre Heldoorn. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal en werd in de korte hoek raak geschoten: 3-0. Een afstraffing leek een feit, maar vlak na deze treffer kreeg Wilsum de kans om terug te komen tot 3-1. Na een prima aanval via de linkerflank belandde de bal in het strafschopgebied van Gert Jan Sollie, maar zijn inzet kon worden gekeerd door de doelman. Vlak voor rust was het aan de andere kant andermaal raak. Eerst raakte Ulu Spor, met een geweldig schot van afstand, nog de lat, maar even later was het alsnog raak. Wilsum reageerde achterin totaal niet op een vrije trap en daardoor kon een Zwollenaar in geheel vrijstaande positie simpel raak koppen: 4-0. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Dat het anders moest bij Wilsum was wel duidelijk, maar Wilsum moest ook toegeven dat de Zwollenaren simpelweg over veel meer kwaliteit bezitten. Toch wilden de oranjehemden verdere uitbreiding van de score voorkomen door compacter te verdedigen. Alle goede bedoelingen ten spijt, vlak na rust werd het al 5-0. Doelman Riezebos ging in de fout door een bal in de voeten te schieten van een speler van Ulu Spor. Vanaf een meter of 30 kon hij de bal in het lege doel schieten: 5-0. Niet veel later herhaalde dit scenario zich en werd het zelfs 6-0.

Gelukkig voor Wilsum kwam het niet verder dan 6-0, mede doordat een speler van Ulu Spor er in slaagde om de bal vanaf een meter of 5 voor het doel raak te tikken. Met Tomas van der Weerd, Alwin vd Wetering en Marinjo Teterissa in de ploeg voor Melvin Hofstede, Gert Jan Sollie en Jurre Heldoorn, trachtte Wilsum het tij te keren. Even later kwamen Joram Riezebos en Jelmer Sollie nog in de ploeg voor Patrick Bastiaan en Rienk vd Wetering. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Wilsum nog terug tot 6-1. Een geweldige treffer, want Dennis Zwanepol verraste de doelman compleet met een schot van afstand vanaf een meter of 40! Daniël Niemeijer had de stand nog draaglijker kunnen maken, maar na een goede combinatie tussen Alwin vd Wetering en Patrick Plette schoot Niemeijer van dichtbij over. De scheidsrechter, zijn laatste wedstrijd fluitend, trok geen blessuretijd bij en floot na precies 90 minuten af.

Een enorme afstraffing voor Wilsum, maar minder verdienden de slappe Wilsummers ook niet. Dat het helemaal anders moet is duidelijk en dat zal dan volgende week moeten gebeuren. Dan speelt Wilsum in eigen huis tegen WZC. Wilsum zal zich snel moeten herpakken van deze nederlaag en volgende week heel anders voor de dag moeten komen.