Gelijkspel voor ‘s-Heerenbroek in Zwolle

Zaterdag 27 januari mochten de groene draken het op sportpark Jo van Marle opnemen tegen Zwolsche Boys. ‘de boys’ spelen in het groen-wit en zodoende werd (voor het laatst dit seizoen) het zwarte uittenue weer achter de schotten vandaan gehaald en moest iedereen de zwarte trainingsokken meenemen! Een goede voorbereiding bleek, want er was niemand die toch per ongeluk de groene wedstrijd sokken had meegenomen! Wat dat betreft zou je denken dat de ‘s-Heerenbroekers scherp waren.

De zon scheen fel, het veld lag er prima bij. Al met al leek het dus een perfecte dag om de 3 punten mee te nemen naar ‘s-Heerenbroek. De Zwolsche Boys kwamen goed uit de startblokken en wisten ‘s-Heerenbroek goed onder druk te zetten. Hierdoor werden er kleine kansen gecreeerd maar kon keeper Jelmer Visscher veelal reddend optreden. De scherpte die de mannen hadden bij het inpakken van de sporttas leek wat te zijn afgenomen. De boys maakten het de ‘s-Heerenbroekers flink lastig.

‘s-Heerenbroek kreeg aan de buitenkanten veel ruimte maar wist dit niet goed te benutten. De gevaarlijkste mogelijkheid kwam na een goede actie van Jonno Pruim. Hij wist de bal voor te zetten en spits Rob Henniphof te bereiken. De spits wist wel op goal te koppen, maar de keeper van Zwolsche boys kon een doelpunt voorkomen. Verder bleef het aantal uitgespeelde kansen uit, vooral aan de ‘s-Heerenbroeker kant was het aanvallend weinig succesvol. Beide ploegen waren wat slordig aan de bal en daardoor ging het spel snel op en neer.. ‘s-Heerenbroek kwam niet echt aan het voetballen toe.

De boys uit Zwolle wisten met de speltactiek ‘hanteer de lange bal’ voor het nodige gevaar te zorgen achter de ‘s-Heerenbroeker verdedigingslinie. Na enkele gevaarlijke momenten eerder in de wedstrijd was het in de 35e minuut raak. één van de vele diepe ballen werd omgezet in een doelpunt. Na een lastige eerste helft begon de 2de helft net zo lastig. ‘s-Heerenbroek kreeg weinig grip op de wedstrijd en bleef slordig. Wel was de overtuigingskracht wat meer aanwezig bij de Groene draken en werd het overwicht langzaamaan teruggewonnen en speelde het spel zich beetje bij beetje meer af richting de goalie van de Zwolsche Boys.

Met een goede bal wist Rob Jonno 1 op 1 met de keeper te zetten. De Zwolse goalie wist de eerste inzet te pakken, maar legde de bal wel panklaar voor de ‘s-Heerenbroeker aanvaller. Die wist wel raak met deze bal en scoorde de 1-1 binnen. Met nog 35 minuten op de klok was de stand weer in evenwicht. Na deze goal kreeg sheerenbroek meer grip op de wedstrijd en begon het beetje bij beetje sneller en nauwkeuriger te voetballen. Al bleef het constant waakzaam voor de snelle counters van de Zwolsche boys. Zelf wisten de ‘s-Heerenbroekers gevaarlijker te worden en er werden kansen gecreeerd. Ook op het middenveld werd het spel goed verdeeld, maar tot de voorsprong leidde dit niet.

Rond minuut 75 werd 16 Jarige Niels Kamerman ingewisseld hij maakt hiermee (voor zijn gevoel eindelijk…) zijn officiele dubuut in het eerste. Nadat hij al een paar keer 90 minuten op de bank had mogen toekijken en ruiken aan het 1e elftal. Na een rode kaart in de 90ste minuut voor Zwolsche Boys had ‘s-Heerenbroek de laatste 5 minuten de overhand maar wist het het net niet te vinden.

De laatste minuten was een enorme achtbaan, van angst voor een tegengoal, naar hopen op een goal vóór.. Die goal viel niet, zowel niet voor de groenen, als voor de groenwitten en zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en werden de punten verdeeld.

Verslag: Sander Wennemers