KHC met ruime cijfers langs LSC 1890 uit Sneek

Foto: John Zoetebier

KHC verlengde deze week het contract met hoofdtrainer Marcel van der Steege. En gezien de prestatie curve werd dat alom verwacht. Als club zijn we er blij mee, en gaan wederom voor een langere periode samenwerken met een trainer. KHC moest nog een keer verplicht op zondag aantreden, nu ging de reis naar LSC 1890 uit Sneek. De tegenstander promoveerde vorig seizoen uit de zondag 2e klasse naar de 1e klasse en heeft het zichtbaar moeilijk.

De wedstrijd op het mooie en goed bespeelbare kunstgrasveld ging voor KHC niet goed van start. De samenwerking in de Kamper defensie liet te wensen over. En de anders zo solide keepende Steven Vonk had het even moeilijk. KHC kwam zelfs op een 1-0 achterstand. Wail Doufikar leverde de bal in, wou dit goed maken maar maakte overduidelijk een overtreding en de bal ging op de stip. Rene Cnosen van de thuisclub wist wel raad met het buitenkansje. Het geschrokken KHC ging hierna beter spelen, en kreeg ook meerdere kansen. Er was nog even een Durk momentje, maar in de 29e minuut wist KHC op gelijke hoogte te komen. Florian van der Wal bracht vanuit een hoekshop de bal voor het doel. Leroy Knol kopte vervolgens goed in 1-1. Vanaf de aftrap was er even onachtzaamheid in de defensie bij LSC 1890, want Husham Ali kon zo doorlopen op de doelman en scoorde de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee overklaste KHC de tegenstander. Bij de eerst volgende aanval maakte Wail Doufikar zijn eerder gemaakte fout goed. Hij ging op de linkerflank goed door en verschalkte een verdediger en de doelman 1-3. Helaas kwamen deze spelers hard met elkaar in aanraking, en zowel de doelman als verdediger moesten geblesseerd naar de kant. KHC kreeg hierna vleugels. Boaz Smits maakte er met een individuele actie 1-4 van. Karim Gabara scoorde fraai de 1-5 op aangeven van Husham Ali Vervolgens kwam Illias el Morabit binnen de lijnen. Illias had een blessure opgelopen tegen Alcides en was niet voor de hele wedstrijd inzetbaar. Op snelheid werd hij onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen, en nu kreeg KHC een strafschop te nemen. Leroy Knol benutte de toegekende strafschop 1-6. LSC 1890 liet de koppies hangen, en Illias el Morabit scoorde nog fraai 2 keer, en zo werd het een wel verdiende overwinning voor KHC. Mooi was het dat twee jeugdspelers werden gebracht in de slotfase. Jamiro Khedoe en Sam Sellis waarvan de laatste zelfs een prachtige assist gaf bij de laatste treffer. Scheidsrechter Eric ten Horn had een gemakkelijke middag aan deze sportieve wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft een prima overwinning behaald in het Friese Sneek. LSC 1890 had het moeilijk zondagmiddag. KHC was toch een maatje te groot. KHC begon echter niet goed aan de wedstrijd. Het besef moet er wel komen dat je beter aan de wedstrijd moet beginnen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor KHC. Het moet dat aantreden tegen Jubbega waarvan het de uitwedstrijd zeer moeizaam won met 1-2. KHC zal alles uit de kast moeten halen want de formatie van trainer Joop Gall is een taaie tegenstander die nog wel eens weet te verrassen. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek.

Verslag: Tjibbe van Dijk