DOS wint opnieuw met 4 treffers

In veel opzichten was de uitwedstrijd tegen Hatto Heim een parallel met de wedstrijd van vorige week tegen vv Heerde. DOS wint, maakt 4 treffers, speelt een verdienstelijke eerste helft maar ook dit keer is het verval in de tweede helft groot.

DOS nam meteen het initiatief en zette Hatto Heim onder druk. Dit resulteerde in de tiende minuut al tot een vrije bal op circa 18 meter recht voor de goal. Een uitgelezen kans voor Nick Hendriks of Allan Bakker. Eerstgenoemde kreeg de bal met zijn uitstekende linker laag langs het muurtje en nadat deze onderweg licht werd getoucheerd rolde de bal in de hoek tegen de touwen. Vijf minuten later snelde Nick langs de linkerkant om een perfecte voorzet af te leveren. In het vijfmetergebied was Vincent Huisman doelman Jorick Mensink te slim af, maar hij kreeg hulp van arbiter Bünyamin die het doelpunt afkeurde.

Aanvankelijk kwam Hatto Heim er niet aan te pas. In de 18e minuut was het voor het eerst dichtbij een doelpunt. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal net naast gekopt door Jesse Winkelaar. Enkele minuten later moest Fariz Mesud wel optreden. Via een snelle tegenstoot werd Hatto Heim gevaarlijk. Met de voet wist de Kamper goalie zijn doel schoon te houden. Een minuut later wist Fariz op vrijwel identieke wijze een schot van Einathan van Dijk te stoppen.

Daarna viel de wedstrijd een tijdje in het slot om pas in de eindfase van de eerste helft weer boeiend te worden. Een prima aanval van DOS in de 37e minuut werd keurig afgerond door Vincent. De scheidsrechter wees naar de middenstip om direct erop volgend af te fluiten wegens buitenspel. Niet veel later haalt de hardwerkende spits toch zijn gram. Na een schitterende dieptepass van Martijn Barneveld die verdedigend niet goed wordt weggewerkt kan hij zijn welverdiende doelpunt maken. In de slotminuut leidt Martijn in het eigen strafschopgebied balverlies wat nog een enorme kans oplevert voor de thuisploeg. Wederom staat Fariz zijn mannetje.

Direct na rust een vrijwel gelijke spelsituatie. Martijn, die verder een goede wedstrijd speelde, leverde de bal in hetgeen er voor zorgde dat Winkelaar op de paal kopte. In de aanval die daar op volgde kwam DOS op 0-3. Lenhard de Velde stuurt Allan de diepte in. Met een schitterende aanname buitenkant hak snelde hij direct door richting het vijandelijke strafschopgebied. De rappe buitenspeler bleef rustig en schiet onder doelman Mensink door. Even later voorkomt de keeper dat de voorsprong wordt vergroot. Een mooie vrije bal van Nick in de korte hoek wordt door Mensink gekeerd en belandt zo op de lat.

Hatto Heim geeft niet op en blijft het proberen. DOS wordt wat meer achteruit gedrukt en verliest haar duels. Na een mispeer van Nick krijgt de DOS defensie de bal niet weg, waarna Bram Neuteboom er als de kippen bij is om de bal onder Fariz door te schieten. Na de 1-3 weet Hatto Heim nog af en toe in de zestienmeter van DOS te komen, maar tot kansen komt het niet meer. Een treffer komt er nog wel, maar dan voor de poelänten. Robin Mulder verovert de bal rond de middenlijn en zet vervolgens Raymon Beuling aan het werk. Hij omspeelt een tweetal tegenstanders en daarna de keeper waarna hij beheerst binnen tikt.

De trainers weten na twee duels dat het met het scorend vermogen wel goed zit. Het voetballend verval in de tweede helft is nog een aandachtspunt. Volgende week staat het inhaalduel tegen ZZVV op het programma. Dit duel wordt in tegenstelling tot het oorspronkelijke schema, op verzoek van de ploeg uit Zuidwolde, gespeeld in Kampen. Bij winst is de derde plek op de ranglijst in bereik.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks, Rick Diender (65e Raymon Beuling), Robin Mulder, Lenhard de Velde, Klaas Jan Mulder, Allan Bakker (72e Toine Mulder), Ayoub Lakhloufi (72e Steyn van Ark), Vincent Huisman (56e Matthijs de Blok).

Door: Jan de Vries