Geflatteerde nederlaag Wilsum tegen WZC

Het betere van het spel hebben, de betere kansen creëren en dan toch een geflatteerde nederlaag van 1-5 tegen WZC. Het overkwam Wilsum afgelopen zaterdag in eigen huis. Na de 0-1 van WZC, na een snelle counter, kreeg Wilsum een beste kans, maar strafte WZC een fout van Noël Hofstede genadeloos af. Even later maakte Hofstede zijn fout goed door de 1-2 binnen te koppen, waarna zijn broer, Melvin Hofstede, de lat teisterde met een kopbal. Ook in de tweede helft raakte Wilsum wederom de lat. Na een ongelukkige tegentreffer uit een vrije trap stond het niet 2-2, maar 1-3 voor WZC. In het laatste kwartier speelde Wilsum alles of niets, maar dat werd overduidelijk ‘niets,’ waardoor WZC nog uit kon lopen tot 1-5.

Na de ruime nederlaag van Wilsum tegen Ulu Spor koos Wilsum vandaag voor een andere formatie. Het 4-3-3 systeem werd los gelaten en men startte vandaag in een 4-4-2 formatie: Teko Malanda, Patrick Plette, Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Dennis Zwanepol – Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c), Jelmer Sollie, Patrick Bastiaan – Daniël Niemeijer, Melvin Hofstede. Op de bank namen Jesse Riezebos, Damian Schrijer, Tomas van der Weerd, Gert Jan Sollie, Joram Riezebos en Danny Beks plaats.

Wilsum begon vrij aardig aan het duel tegen WZC. De oranjehemden lieten de bal goed rondgaan, terwijl de gasten uit Wapenveld met name de lange bal hanteerden. De eerste kans was ook voor Wilsum, maar na een prima actie van Niemeijer werd zijn schot gepareerd door de goalie van WZC. De ploeg uit Wapenveld loerde op de counter en zocht hierbij met name de snelle linksbuiten. Dit leverde na zo’n 20 minuten ook de 0-1 op. Na balverlies bij Wilsum schakelde WZC razendsnel om. De captain van de gasten gaf de bal in de diepte op de linksbuiten, die was Plette te snel af en zette de bal voor. Bij de tweede paal werd de bal simpel in het doel getikt: 0-1.

Wilsum leek zich te herstellen, want na een prima aanval over de rechterkant kon Rienk vd Wetering de bal voor zetten en stond Melvin Hofstede helemaal vrij. Zijn inzet, vanaf een meter of 10, ging echter hoog over. Zo liet Wilsum een beste kans liggen op de gelijkmaker, terwijl het even later aan de andere kant wel raak was. WZC strafte een fout van Wilsum genadeloos af. Rienk vd Wetering speelde de bal terug op Noël Hofstede, Hofstede liet de bal lopen voor doelman Malanda, maar daardoor kon de linksbuiten de bal onderscheppen. Hij trok de bal voor en ook nu werd de bal bij de tweede paal raak geschoten: 0-2. Zo speelde Wilsum helemaal niet verkeerd, maar stond het wel met 0-2 achter. In het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van WZC en kwam Wilsum dik verdiend terug tot 1-2.

Na een goede combinatie tussen Rienk en Alwin vd Wetering zette laatstgenoemde de bal voor. Daar stond Noël Hofstede in geheel vrijstaande positie en knikte hij hard raak: 1-2. Nog voor rust leek Wilsum de stand gelijk te trekken, maar na een voorzet vanaf rechts kopte Melvin Hofstede de bal op de lat. Een paar minuten later ontstond er nog een scrimmage voor het doel van WZC, nadat de goalie de bal losliet, maar ook nu werd er niet gescoord. Zo stond het 1-2 bij rust voor WZC.

In de rust was één ding voor Wilsum duidelijk: de oranjehemden verdienden meer dan deze achterstand. Aderlating was wel het uitvallen van Daniël Niemeijer vlak voor rust. Na een botsing kon Niemeijer niet verder met een dikke enkel en werd hij vervangen door Tomas van der Weerd.

Aan het begin van de tweede helft, toen Wilsum tegen de wind in speelde, bleef de thuisploeg de betere ploeg. De oranjehemden wisten Melvin Hofstede, die erg balvast was vandaag, goed te vinden en konden van daaruit verder voetballen. Maar wederom zat het Wilsum niet mee. Na een hoekschop van Jelmer Sollie kopte Noël Hofstede de bal op de lat. Wéér de lat dus en wéér geen 2-2. De 2-2 hing in de lucht, maar na een uur spelen werd het 1-3. Noël Hofstede ging in de fout toen hij wilde opbouwen van achteruit, maar kon dit nog wel enigszins herstellen met het maken van een overtreding. Dit leverde wel een vrije trap op. Deze vrije trap ging door de muur, werd getoucheerd door iemand van Wilsum, en zo stond doelman Malanda volledig op het verkeerde been: 1-3.

Een tegentreffer die ook wel aangeeft dat het bij Wilsum ook absoluut niet mee zit. Na de 1-3 werd het spelbeeld aan Wilsum kant snel minder. Het al zo brose zelfvertrouwen kreeg weer een enorme knauw na de 1-3 en het lukte Wilsum dan ook niet om nog terug te keren in de wedstrijd. Damian Schrijer kwam in de ploeg voor Noël Hofstede en met nog 15 minuten te spelen werden Alwin vd Wetering, Patrick Plette en Jelmer Sollie gewisseld voor Gert Jan Sollie, Joram Riezebos en Danny Beks. Wilsum ging 3-4-3 spelen om zo nog terug te keren in het duel, maar dit lukte allesbehalve. Eenmaal werd Wilsum gevaarlijk toen Tomas van der Weerd ontsnapte aan de buitenspelval, maar Van der Weerd had te veel tijd nodig om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant sloegen de gasten nog wel toe. De 1-4 was een geweldige treffer, want vanaf een meter of 20 werd de bal fraai raak gevolleerd. Hierna liet Wilsum het volledig lopen en werd het zelfs nog 1-5.

Wederom een zware nederlaag voor Wilsum. De oranjehemden speelden het eerste uur helemaal niet verkeerd en waren beter. Individuele fouten, pech in de afronding en ongelukkige tegentreffers speelde Wilsum parten. Door deze nederlaag staat Wilsum weer onder de rode streep en is de afstand tot de veilige plaatsen nog groter geworden. De volgende competitiewedstrijd staat pas gepland op 24 februari, dan gaat Wilsum op bezoek bij BAS Biddinghuizen. Op donderdag 8 februari oefent Wilsum thuis tegen Wijthmen en op zaterdag 17 februari oefent Wilsum tegen HTC.

Verslag: Patrick Plette