Aanhouding na gaslucht in Burgwalstraat

De politie heeft donderdag de bewoner van een huis aan de Burgwalstraat aangehouden. Waarvan de man verdacht wordt is onbekend.

De brandweer ontving omstreeks 23.30 uur een melding over een sterke gaslucht in de Burgwalstraat. Brandweerlieden voerden metingen uit en ventileerden de woning. De bewoner is aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

“We doen nog verder onderzoek naar wat daar precies is gebeurd,” zegt Anne Coenen, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Vermoedelijk is de man aangehouden op verdenking van een poging brandstichting of een poging om een ontploffing te veroorzaken. De politiewoordvoerder wil dit niet bevestigen noch ontkennen. “Daar doen we geen mededeling over in verband met de privacy,” laat Coenen weten.

Aanhouding na gaslucht in Burgwalstraat. Foto: Klaasjan Strengers