KHC wint oefenwedstrijd van WVF

Wegens de vakantieperiode moest er gezocht worden naar oefenwedstrijden, en dat viel nog niet mee. De geplande oefenpot tegen buurman Dos Kampen werd wegens blessures en wintersport gecanceld door Dos Kampen. Gelukkig voor KHC vond het in het Zwolse WVF een waardige vervanger. En zo kon er onder goede weersomstandigheden toch om 14.45 afgetrapt worden.

De wedstrijd op Sportpark De Venen ging voor KHC goed van start. Het bal tempo lag hoog en er kwamen al snel wat mogelijkheden. De 1e kans was voor Boaz Smits, maar zijn inzet was te slap en eindigde in de handen van de doelman. Even later een kans voor Leroy Knol maar de bal ging rakelings voorlangs. Jonathan van Marle die KHC veelvuldig op sleeptouw nam, kreeg ook nog een prima kans. Maar het was wachten tot de 36e minuut voor dat er gescoord werd. Boaz Smits kreeg het op de heupen, en begon aan een leuke solo, de bal belande uiteindelijk bij Illias el Morabit die de 1-0 scoorde. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust zakte het spelpeil wat weg, KHC had een uitstekende 1e helft gespeeld. Het tempo werd uit de wedstrijd gehaald, en er kwam voor WVF wat meer ruimte. We kregen ook nog weer even een houdini act van Durk van der Leest. Eerst verspeelde hij onnodig de bal, om vervolgens op volle inzet redding te brengen tot grote hilariteit van de supporters. KHC maakte er vervolgens 2-0 van, en ook WVF kreeg nog een prima kans. Maar de harde kopbal ging rakelings over het doel. De jeugdige scheidsrechter Illias Groothuismink uit Raalte deed het prima en had geen kind aan de sportieve ontmoeting.

Resumerend: KHC en WVF hebben er een leuke en sportieve wedstrijd van weten te maken. Er werd met name in de1e helft uitstekend gecombineerd door KHC. Na rust zwakte dat wat af. De 2-0 overwinning was uiteindelijk verdient, want KHC was gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij.

Volgende week speelt KHC even niet. Wel is er volop voetbal op Sportpark De Venen. Het 2e elftal speelt om 12.30 uur in Zwolle tegen SVI 2. En voor de thuisblijvers KHC 3 speelt om 14.00 uur een topwedstrijd tegen buurman Dos Kampen 5.

Verslag: Tjibbe van Dijk