In beeld: PEC Zwolle verliest in eigen huis van Almere City

PEC Zwolle heeft de ongeslagen reeks van exact twee maanden zaterdagavond beëindigd zien worden. In eigen huis bleek Almere City de gelukkigste in het duel: 0-1.

Beide ploegen probeerden er met alle goede bedoelingen een mooie wedstrijd van te maken, maar de kansen bleken schaars. Davy van den Berg nam na een kleine tien minuten als eerste het doel onder vuur. Hij zag Nordin Bakker de bal tegenhouden.

Tien minuten later was het einde wedstrijd voor Kaj de Rooij, die geblesseerd het veld moest verlaten. De debutant werd vervangen door Silvester van der Water, een andere debutant. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig. Op slag van rust kreeg Jason van Duiven nog een flinke kans, maar hij schoot ruim over.

Ook de tweede helft kwam stroef op gang. Alleen Jochem Ritmeester van de Kamp en Lennart Thy waren nog een beetje in de buurt van een doelpunt. Ze scoorden niet. Een vlammend afstandsschot van Thomas Robinet viel binnen en dat bleek de enige treffer van de avond.

Tolis Vellios probeerde er tevergeefs een gelijkmaker uit te halen. Sam Kersten was op aangeven van Thomas Lam, die goed doorkopte, nog enigszins in de buurt van een doelpunt. Hij kreeg de bal echter ook niet in het Almeerse doel.

Door: PEC Zwolle Foto’s: Hans Smit