DOS Kampen gaat met zure nederlaag de winterstop in

Onder grauwe en winterse condities op sportpark De Maten mocht DOS proberen om in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop nog wat punten toe te voegen aan de elf die tot nu toe zijn behaald. Erg belangrijk om niet verder naar beneden te hoeven kijken en met een goed gevoel aan de feestdagen te gaan beginnen.

De start van de wedstrijd was voor ASVD, dat al na twee minuten voor gevaar wist te zorgen in het strafschopgebied van DOS. De scherpe voorzet van rechts werd echter door iedereen gemist. Tien minuten later drong Raymon Beuling over links de zestienmeter in. Hij pakte enkele meters, maar kwam met zijn passen niet goed uit waardoor zijn inzet een makkelijke prooi werd voor doelman Alex Bindenga. Na het eerste kwartier nam het elftal van Patrick Posthuma voetballend een licht overwicht, maar wat kansenverhouding betreft was het gelijkwaardig. In de 20e minuut was er een uitstekend schot van dik twintig meter van Dinand Woertink. Met een prachtige duik kon keeper Justin Bruins de bal met één hand over zijn doel  tikken. Niet veel later was DOS dreigend. Een vrije bal recht voor het doel net buiten het strafschopgebied van Robin Mulder werd door Martijn Barneveld richting het doel gekopt waar Bindenga de bal net voor de doellat uit de lucht wist te plukken. Daarna was er voor het publiek lange tijd weinig tot niets om warm van te worden. Pas in de laatste minuut was er weer enige opwinding. Matthijs de Blok veroverde de bal halverwege de helft van ASVD. Met grote passen haalde hij de achterlijn van waar hij de bal teruglegde op Mark Sollie. Zijn uithaal werd door de keeper tot corner verwerkt.

De geelzwarten komen goed uit de kleedkamer en beginnen scherp aan de tweede helft. ASVD, dat in de rust drie wissels heeft doorgevoerd, komt defensief al snel in de problemen. Mark profiteert en weet de bal mee te geven aan de, in de zestienmeter, doorgelopen Raymon. Goalie Bindenga zag het gevaar en besluit uit zijn doel te komen. Raymon is net iets eerder bij de bal. Zijn schot wordt via een verdediger van richting veranderd waarna DOS een hoekschop mag nemen. De scherp aangesneden corner wordt bij de tweede paal prima ingekopt door Job ter Burg, maar dit keer weet de keeper redding te brengen. Een paar minuten later wordt een diepe bal vanuit het achterveld van DOS doorgekopt door Mark op Raymon. Net voordat hij bij de bal kan aannemen is het opnieuw Bindenga die het gevaar doorziet en exact op tijd zijn doel uit is gekomen. In de 58e minuut krijgt DOS de grootste kans. Een hoge voorzet van links beland via een stuit bij de tweede paal bij de mee opgekomen Klaas Jan Mulder. Deze lastige bal wordt knap en hard door Klaas Jan tussen de palen gekopt. Een aantal DOS supporters stonden al juichend op van de tribune, maar die hadden buiten de uitstekende doelman Bindenga gerekend. Met een snelle reflex wist hij de bal uit zijn doel te slaan. Ook uit de corner kwam weer gevaar. Een schot uit de tweede lijn van Robin ging rakelings naast.

ASVD kwam in de tweede helft minder aan voetballen toe en wist slechts sporadisch een aanval op te zetten. Invaller Kevin van der Vlag kreeg na balverlies van DOS een mogelijkheid, maar zijn schot ging ruim naast. Een vrije bal in de 70e minuut werd hoog over het doel geschoten. De wedstrijd ging richting het laatste kwartier en leek op een 0-0 te eindigen. Bij DOS vloeiden de krachten wat weg en ASVD leek genoegen te nemen met één punt. De mist nam steeds meer bezit van het voetbalveld en de spelers dachten allemaal al aan een heerlijke warme douche. Totdat een hoge voorzet van ASVD diep in de zestienmeter en dichtbij de tweede paal ongelukkig op het hoofd van Martijn belandde. De bal kon niet meer door Justin worden gekeerd en vloog hard en hoog in de kruising.

Zo verloor DOS met enorm veel pech met 0-1 van ASVD. Het elftal van Johan Pitstra had zeker een punt verdiend. Zowel qua veldspel, balbezit als kansen was het gelijkwaardig aan de tegenstander. Er werd strijd geleverd en voor elkaar geknokt. Helaas leverde het dit keer geen punt(en) op. DOS gaat met een tiende plek op de ranglijst en elf punten de winterstop in. Volgende week speelt DOS thuis nog een oefenwedstrijd tegen Nunspeet. De competitie wordt op 21 januari hervat met een cruciale thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys dat met één punt minder op de twaalfde plek staat.

Opstelling DOS Kampen: Justin Bruins, Rick Diender, Jake Stam (77e Ayoub Lakhloufi), Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder, Raymon Beuling, Matthijs de Blok (67e Allan Bakker), Mark Sollie.

Door: Jan de Vries