Kinderopvang Rehoboth vernieuwt interieur

IRIS Opvang heeft de lockdown aangegrepen om het interieur van locatie Rehoboth, aan de Populierenstraat 18 in Kampen, een opfrisser te geven. ‘De nieuwe indeling en frisse kleuren dragen bij aan de ontwikkeling van de kinderen’, zegt Suzan de With, directeur IRIS Opvang, enthousiast.

Gele vloerbedekking heeft plaatsgemaakt voor grafietkleurig marmoleum en de crèmekleur op de muren is vervangen door lichtblauw. Daarnaast zijn de toiletten en plafonds gerenoveerd én is de verlichting vervangen. ‘Alle veranderingen bij elkaar opgeteld, is locatie Rehoboth nu weer helemaal modern en fris. Echt een plek waar kinderen met plezier spelen en ze zich volop kunnen ontwikkelen’, zegt De With.

De tuin van de kinderopvang had in 2020 al een update gehad. ‘Zo blijft de opvang passen bij de Rehobothschool, want ook die is twee jaar geleden gerenoveerd’, blikt De With terug.

Nieuwe interieur Iris Opvang locatie Rehoboth

Grondbox

In de kinderopvang zijn nu ook nieuwe meubelstukken en attributen te vinden. ‘Die passen precies bij de manier waarop wij kijken naar de ontwikkeling van kinderen’, zegt De With. ‘Kinderen worden geboren met nieuwsgierigheid en de drang dingen te ontdekken. Bovendien zijn ze al heel jong sociaal; ook de allerjongste baby’s hebben behoefte aan contact. Daarom hebben we nu bij Rehoboth onder andere een grondbox. Want kinderen spelen vaak op de grond. Een baby in de grondbox kan het spel van de oudere kinderen volgen.’

De nieuwe inrichting en attributen zijn gebaseerd op de principes van Emmi Pikler, een wereldberoemde arts die inspireert om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.

Neem een kijkje

Ouders, omwonenden en andere belangstellenden die het nieuwe interieur willen zien, zijn van harte welkom bij IRIS Opvang locatie Rehoboth. ‘Vanwege de coronamaatregelen natuurlijk via het raam en met anderhalve meter afstand tot elkaar’, zegt De With. ‘Samen met de kinderen zwaaien wij door het raam terug!’